Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Svaiga bazilika pesto

© F64

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

krietna bunte svaiga bazilika

50 g ciedru riekstu

50 g cieta rīvēta siera

150 ml olīveļļas

2 ķiploka daiviņas

PAGATAVOŠANSA:

  • Virtuves smalcinātājā ieber un sasmalcina ciedru riekstus. Pievieno sieru, olīveļļu, nomizotas ķiploka daiviņas - visu sablendē viendabīgas konsistences masā.
  • Gatavu pesto pilda maza tilpuma traukos, aptuveni nedēļu uzglabā ledusskapī.

PADOMS

  • Kraukšķīgākas tekstūras pesto veidosies tad, ja ciedru riekstus sakapās ar nazi rupjākos gabaliņos. Šādi sasmalcinātus riekstus pesto iemaisa pašās beigās.
  • Klasiski pagatavots pesto būs garda piedeva pastai, tomātu krēmzupai, krāsnī ceptam lasim. To var baudīt uzziestu uz sviestmaizēm.