Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
krietna bunte svaiga bazilika
50 g ciedru riekstu
50 g cieta rīvēta siera
150 ml olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
PAGATAVOŠANSA:
- Virtuves smalcinātājā ieber un sasmalcina ciedru riekstus. Pievieno sieru, olīveļļu, nomizotas ķiploka daiviņas - visu sablendē viendabīgas konsistences masā.
- Gatavu pesto pilda maza tilpuma traukos, aptuveni nedēļu uzglabā ledusskapī.
PADOMS
- Kraukšķīgākas tekstūras pesto veidosies tad, ja ciedru riekstus sakapās ar nazi rupjākos gabaliņos. Šādi sasmalcinātus riekstus pesto iemaisa pašās beigās.
- Klasiski pagatavots pesto būs garda piedeva pastai, tomātu krēmzupai, krāsnī ceptam lasim. To var baudīt uzziestu uz sviestmaizēm.
info
Uzzini pirmais
kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā