Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

VĒRTS IZMĒĢINĀT: Grima tendences pavasarim un vasarai

© Foto no Līgas ZEMTURES personiskā arhīva

Kādas krāsas izvēlēties šajā pavasarī un vasarā? Kā akcentēt acis un lūpas? Vai aktuāla ir dabiska ādas krāsa vai tomēr jāskatās uz tumšākiem pūderiem?

Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz modes eksperte, lofficielbaltics.com galvenā redaktore, modes blogere, zīmola Givenchy vēstnese un savulaik arī skaistumkonkursu Miss Rīga 2001 un Miss World Latvia 2006 uzvarētāja Līga Zemture (attēlā).

VIEGLS ĀDAS MIRDZUMS

Visa grima pamatā ir svaiga, mitrināta un veselīga sejas āda - kā pēc SPA procedūras. Šīs sezonas tendence ir pret pulverveida ādas pārklājumu, ko parasti veido ar birstošajiem pūderiem, lai nofiksētu grimu. Šosezon aktuāls ir viegls ādas mirdzums.

SPILGTAS ACU ĒNAS UN KONTŪRAS

Šajā pavasara/vasaras sezonā ļaujiet savām acīm iemirdzēties spožās un pat spilgtās krāsās. Īpaši aktuālas ir jūras zilās un zaļās krāsas. Ja tomēr mazliet baidāties no košām acu ēnām, sāciet ar maziem solīšiem: piemēram, melno acu kontūrzīmuli, ko izmantojat ikdienā, paspilgtiniet ar košākas krāsas līnijām. Viens no neitrālākajiem akcentiem varētu būt acs ārējā kaktiņa paspilgtināšana ar debeszilu, rozā, dzeltenu vai zaļu laineri.

* Šajā sezonā jūsu kosmētikas somiņā obligāti jābūt melnam acu lainerim - veidojiet drosmīgas un pat treknas līnijas, varat atļauties pat nedaudz pārspīlēt ar kaķacs formām vai, iedvesmojoties no augstās modes, veidojiet smalkas grafiskas līnijas. Galvenais - nebaidieties!

* Izmēģiniet šī pavasara superhitu - visu plakstiņu pārklāt ar zilām acu ēnām. Tas, protams, vairāk piestāvēs vakara tērpam, kas varētu būt askētisks, bet acu ēnām ieteicams būt kā akcentam, ar kuru palīdzību paspilgtināt savu unikalitāti.

SMALKI UN ELEGANTI GLITERI

Ir aplami domāt, ka gliteri piestāv tikai Ziemassvētkiem. Smalkas, elegantas un spīdīgas detaļas grimā var būt ļoti skaists akcents, tāpēc droši eksperimentējiet, izmēģinot precīzas acu kontūrlīnijas un žilbinošas lūpas. Ja ikdienā nevarat atļauties savām acīm iemirdzēties, tad droši izmēģiniet šo grima tendenci kādā nedēļas nogalē vai gaidāmajā vasaras festivālā.

VAIDZIŅI - NO FUKSIJU LĪDZ NEONA ROZĀ

Mainoties sezonām, jāmaina arī sejas konturēšanas līdzekļu krāsas. Šajā sezonā ļoti aktuālas būs mirdzošas rozā sejas kontūras un īpaši akcentēti tiks vaigu kauli - no rožainām nokrāsām līdz spilgtām fuksijas un neona rozā krāsām. Atliek tikai izvēlēties savam ādas tonim piemērotāko.

LŪPAS - NO KORAĻĻU LĪDZ AVEŅU SULĪGI SĀRTAJIEM TOŅIEM

Pavasarī, kad seja vēl nav atguvusies no garās ziemas, sārtās lūpas var likt iemirdzēties jūsu sejas ādai! Vasarā, kad āda ieguvusi zeltaināku iedegumu, izmēģiniet plašāku lūpu krāsu paleti - no koraļļu līdz aveņu un ķiršu sulīgi sārtajiem toņiem. Un nebaidieties šosezon izvēlēties arī oranžīgi brūnus toņus, kas mazliet atgādina safari.