Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Latvijā radīta īpaša datubāze, kur atrodami dzīvnieki bez mājām

© Krista Mangulsone (no Unsplash)

Pukainis.lv tā ir pirmā un vienīgā Latvijas mēroga dzīvnieku datubāze. Sākumā var šķist, ka tā ir vienkārša mājaslapa, kurā kāds ievieto sludinājumus par dzīvniekiem, taču tā nav. Tas ir Vislatvijas tiešsaistes reģistrs dzīvniekiem bez mājām. Par visiem ievietotajiem dzīvniekiem iekš Pukainis.lv atbild patversmes un biedrības. Tas nozīmē to, ka visi redzamie dzīvnieki ir aprūpēti, veseli un sterilizēti vai kastrēti.

Pukainis.lv ir ērta sistēma, kas palīdz patversmēm sekmēt dzīvnieku adopciju. Tā ir vienkārša un moderna informācijas izvietošanas sistēma, kā arī vienlaikus darbojas kā patversmes iekšējā publiskā datubāze. Sistēma ir tik vienkārša, ka, lai ievietotu informāciju par dzīvnieku iekš Pukainis.lv, nepieciešami tikai trīs klikšķi. Patversmes, kuras sadarbojas ar Pukainis.lv, iegūst sev papildus atpazīstamību sabiedrībā (mūsu lapu ikdienas apmeklē aptuveni 1 tūkstotis unikālo lietotāju vidēji 4,5 minūtes), turklāt tas viss ir bez maksas.

Savukārt apmeklētājiem šī ir pievilcīga un parocīga datubāze, kurā atrodami patversmju dzīvnieki. Tas ir ērts meklēšanas rīks, kurā interesentiem ir iespējams atlasīt dzīvnieku pēc sev vēlamajiem kritērijiem, piemēram, dzimums, atrašanās vieta un augums. Bet, ja šīs detaļas nav svarīgas, bet gan dzīvnieks pēc savas būtības, tad noteikti palīdzēs pievienotās bildes un unikālie apraksti par katra mīluļa rakstura iezīmēm vai citiem interesantiem paradumiem. Kā arī pēc lēmuma pieņemšanas par adopciju Pukainis.lv nodrošina ātru saziņu ar attiecīgo patversmi, parādot tās kontaktinformāciju.

Informācija par visiem pieejamajiem dzīvniekiem adopcijai ir atrodama ne tikai mājaslapā, bet arī mūsu Facebook lapā (https://www.facebook.com/pukainis.lv/), kur ievietojam arī jaunākās ziņas par visām mūsu aktivitātēm un to, kā mums veicas. Tāpat par mums arī var lasīt citos medijos, piemēram, Delfi.

Pukainis.lv ir īpaši lepni ar to, ka šajā mājaslapā ir sadaļa “Laimīgie dzīvnieki, kas atrada savas mājas”. Arī jau minētajā Facebook lapā mēs dalāmies ar ziņām un bildēm, kā iet adoptētajiem dzīvniekiem jaunajās mājās un ar jaunajiem saimniekiem.

Lai Pukainis.lv sasniegtu savu mērķi, mums nepieciešams galvenokārt patversmju atbalsts. Jo vairāk Latvijas patversmes mums pievienosies, jo organizētāks un produktīvāks darbs tiks paveikts. Tāpat arī mēs meklējam atbalstītājus, kas var sniegt finansiālu palīdzību, kā arī citus ieinteresētos, kuri var piedāvāt savas rūpes un enerģiju.

Bet varbūt pats pirmais solis uz priekšu, ko Tu vari spert, ir aplūkot šos pūkaiņus, kuri meklē siltas mājas un gādīgas rokas:

Lords (http://pukainis.lv/lv/dzivnieks/453/lords) atrodas Ogres dzīvnieku patversmē “Ogres Ķepas”. Viņš ir 1 gadu vecs un ir gatavs sniegt tik daudz mīlestības (un vēl vairāk) cik cilvēkam vajag. Viņam ir nepieciešams saimnieks, kurš varētu viņu skolot, mīlēt un čubināt. Ja Tev, potenciālais saimniek, ir privātmāja un plašs pagalms, tad tavā mājā Lords būs kā lords un valdnieks, ar kuru tu varēsi lepoties!

Leo (http://pukainis.lv/lv/dzivnieks/486/leo) ir 4 gadus vecs, sterilizēts un atblusots runcis. Šobrīd dzīvo ielas kaķu mājiņā, bet ļoti meklē mājas. Viņš ir ar raksturu - patīk būt varonim un noteicējam, tāpēc uzmanībai vajadzētu būt tikai viņam. No ielas dzīves ir ieguvis actiņai traumu, bet par spīti tam dzīvē redz cerību un gaida savus īstos un vienīgos saimniekus.