Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

Katrs ceturtais no slēpošanas kūrortiem atgriežas ar traumu; kā sevi pasargāt?

© Publicitātes foto

Janvārī trīskārt palielinās to gadījumu skaits, kad ārvalstīs slēpojoši cilvēki piedzīvo nelaimes gadījumus. Visbiežāk veselības problēmas slēpotājus piemeklē kūrortos Itālijā un Austrijā. Gjensidige Latvija vērš uzmanību tam, ka katrs ceturtais slēpošanas cienītājs ar iegādātu ceļojuma apdrošināšanu, ārvalstīs gūst traumas vai cieš nelaimes gadījumos. Savukārt, desmito daļu no visām ziemas perioda apdrošināšanas atlīdzībām par ceļojuma kaitējumiem veido tieši bērnu traumas.

“Statistika liecina, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri nodarbojas ar slēpošanu, visbiežāk piedzīvo dažādus sasitumus - tie sastāda gandrīz trešdaļu no visām fiksētajām traumām. Līdzīgu daļu veido saišu, muskuļu un cīpslu traumas. Visbiežāk sastopami saišu sastiepumi un plīsumi. Tāpat cieš arī locītavas.” - stāsta Gjensidige Latvija Personu apdrošināšanas produktu grupas vadītājs Kārlis Eberhards,Kā vienu no visbiežāk sastopamajām kļūdām ceļotāju vidū jāmin tā, ka cilvēki pēc traumas nevēršas uzreiz pie ārsta, bet brauc mājās un tikai tad dodas apmeklē medicīnas iestādi. Cilvēkiem ir jāatceras, ka šādus gadījumus ceļojumu polise nesedz”

Snovbordistiem jāsargā rokas

Aptuveni piekto daļu no visām “snovošanas” traumām veido rokas un plaukstas locītavas kaulu lūzumi, nedaudz mazāk - muguras traumas. “Snovbordisti visbiežāk savaino rokas un muguru, bet īpaši bieži - atslēgas kaulu. Lūzumu iemesls visbiežāk ir tāds, ka cilvēki krītot refleksīvi cenšas zem sevis apakšā palikt rokas vai arī krīt uz muguras. Mēs iesakām pievērst uzmanību arī tam, ka, braucot ar sniega dēli, īpaši jāsargā pēdas - tām jābūt stingri nostiprinātām sniega dēļa zābakos,” - uzsver K. Eberhards.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā