Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

RECEPTES: Ekonomisks un gards cienasts bērnu ballītei

Bērni ballītes gaida ar lielu prieku un saviļņojumu, taču vecākiem ballīšu plānošana un ēdienkartes sastādīšana var būt liels izaicinājums, it īpaši ziemā. Šis ir periods, kad sezonālo augļu, ogu un dārzeņu klāsts ir salīdzinoši ierobežots. Lai arī tumšajā sezonā svētku galds būtu bērna acīm kārdinošs un vienlaikus izmaksu ziņā ekonomisks, iedvesmojies no garšas eksperta, pavāra Normunda Baranovska ieteikumiem.

Dzērieni - veselīgi, garšīgi un lēti

“Iesaku bērniem piedāvāt mājās gatavotus dzērienus un limonādes - tā būs ne tikai lētāk, bet arī veselīgāk,” atzīst pavārs Normunds Baranovskis.

Šeit dažas idejas:

  • Krūkā ielej svaigu dzeramo ūdeni un pievieno saldētas ogas vai krāsainus ledus gabaliņus. Tos pagatavo, iepriekš sasaldējot sīrupu, mājās gatavotu kompotu vai citu krāsainu dzērienu.

  • Uzvāri stipru tēju un atšķaidi ar aukstu, gāzētu ūdeni - sanāks ledus tēja! Dzērienam var pievienot citrona vai apelsīna šķēli un kādu saldinātāju, piemēram, medu vai kļavu sīrupu. “Lai pagatavotu šādu limonādi, der faktiski jebkura tēja. Bērniem īpaši garšos piparmētru un kumelīšu tēja,” iesaka Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis.

  • Ja saldētavā vēl atrodamas vasaras ogas, uzvāri morsu! Lielisks augļu dzēriens sanāks arī, ja to vārīsi no bumbieru vai ābolu serdēm, kas palikušas pāri, piemēram, no pīrāgu cepšanas. Serdes ūdenī viegli novāra, pievieno citrona vai apelsīna miziņu; ja vēlas, var pievienot arī kādu saldinātāju.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā