Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

TOP 6 izplatītākie iemesli, kādēļ tavs internets ir lēns

© pixabay.com

Laikā, kad internets ir kļuvis par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, lēns Wi-Fi savienojums nereti izvēršas par nopietnu pacietības pārbaudi un aizkavē steidzamos darbus. Iemesli traucētai interneta darbībai var būt gan klienta iekšējā tīklā, gan interneta operatora sistēmā. Bieži vien problēmu cēlonis meklējams tieši gala ierīces pusē, tāpēc turpinājumā apkopoti seši izplatīti iemesli, kāpēc bezvadu vai optiskais internets ir lēns un kā to vienkārši novērst.

1. Frekvenču un kanālu pārslodze

Interneta rūteris mājoklī vai birojā nav izolēts no apkārtējās vides. Bezvadu internets darbojas ar radioviļņu palīdzību, kas parasti atrodas 2.4 GHz vai 5 GHz frekvencēs. Šis radio signāls izplatās ārpus apdzīvoto telpu sienām un to “dzird” arī kaimiņu bezvadu iekārtas. Tā kā abas frekvences vienlaicīgi izmanto virkne iekārtu - kaimiņu rūteri un tīklam pieslēgtās ierīces - frekvences kļūst intensīvi noslogotas. Attiecīgi savienojuma kvalitāte jūtami pasliktinās. Šādu situāciju bieži var novērot darba dienu vakaros, nedēļas nogalēs un skolēnu brīvdienās.

Parasti lietotājiem, kuriem ir pieslēgts internets un uzstādīts Wi-Fi rūteris, tas automātiski darbojas sākotnējā kanālā. Tomēr būtiski, ka abās frekvencēs ir pieejami vairāki kanāli, tādēļ interneta ātrumu daudzos gadījumos var uzlabot esošā kanāla maiņa uz citu, mazāk aizņemtu. Ja ierīce atbalsta 5 GHz frekvenci, tad vislabāk izvēlēties tieši to, jo šī frekvence nav tik noslogota kā 2.4 GHz.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā