Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja

VĒRTS PAMĒĢINĀT: Sil­ti dzē­rie­ni auk­stam lai­kam

Attēlam ir ilustratīvs raksturs © depositphotos.com

Kad ār­a auk­stums kniebj de­gu­nā un stin­dzi­na pirk­stu ga­lus, kad drēg­nums lien aiz ap­kak­les un sald­ē, sil­tu­mā tie­kot, tā vien gri­bas pa­ņemt ro­kās kar­sta dzē­rie­na glā­zi, ne­stei­dzī­gi mal­kot un do­māt par va­sa­ru. Mie­su un ga­ru sil­do­ši dzē­rie­ni auk­stam lai­kam pie­stāv.

Kar­stais ve­se­lī­bas dzē­riens

SA­STĀV­DA­ĻAS: 2 tēj­ka­ro­tes upe­ņu ie­vā­rī­ju­ma

karsts ūdens

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: at­grie­ža­mies pie sa­vām sak­nēm un bei­dzot no­vēr­tē­jam to, ko par la­bu esam at­zi­nu­šas mū­su vec­mā­mi­ņas un vec­vec­mā­mi­ņas: no­sa­lu­šu cil­vē­ku ne­kas tik la­bi ne­sa­sil­da un ne­uz­mun­dri­na kā kar­sta upe­ņu tē­ja! Arī tad, ja kāds vī­russ jau pa­gu­vis pie­zag­ties, kar­sta tē­jas krū­ze, pa­ga­ta­vo­ta no aro­mā­tis­ka upe­ņu ie­vā­rī­ju­ma, no­teik­ti sa­sil­dīs un slik­tos vī­ru­sus pie­vā­rēs.

In­gve­ra - pi­par­mēt­ru tē­ja

SA­STĀV­DA­ĻAS: in­gvers

me­dus

pi­par­mēt­ras

karsts ūdens

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ga­ba­li­ņu in­gve­ra sak­nes sī­ki sa­griež, ap­lej ar kar­stu ūde­ni, pie­vie­no svai­gas pi­par­mēt­ras un ka­ro­ti me­dus. Dzē­rie­nam ne­daudz ļauj ie­vil­kties. Kad krū­ze ļo­ti aro­mā­tis­kās tē­jas jau būs pie­vā­rē­ta, vi­sā ķer­me­nī ju­tīs pa­tī­ka­mu sil­tu­mu...

Groks

SA­STĀV­DA­ĻAS: 5 cl tum­šā ru­ma

15 cl kar­sta ūdens

2 tēj­ka­ro­tes cu­ku­ra

0,5 cl cit­ro­na su­las

šķip­sni­ņa mal­ta ka­nē­ļa

3 krust­nag­li­ņas

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: par kla­sis­kā gro­ka re­cep­ti dro­ši vien jā­pa­tei­cas ad­mi­rā­lim Ver­no­nam - 18. gad­sim­ta bei­gās an­gļu jūr­nie­ku kat­ras die­nas nor­ma bi­ja 1/2 pin­te tī­ra ru­ma. Pro­tams, pēc tā­das ēdien­kar­tes bau­dī­ša­nas no jūr­nie­kiem gai­dīt dis­cip­lī­nu bez­ce­rī­gi, un Ver­nons iz­dod pa­vē­li - ru­mu šķai­dīt ar ūde­ni un pie­vie­not garš­vie­las: ka­nē­li, krust­nag­li­ņas vai ko ci­tu, un no­teik­ti ne­aiz­mirst cit­ro­nu!

Vis­as sa­stāv­da­ļas sa­kra­ta šei­ke­rā un ie­lej glā­zē.

Cos­sack Cap­puc­ci­no

SA­STĀV­DA­ĻAS: 4 cl deg­vī­na

2 cl Kah­lu­a ka­fi­jas li­ķie­ra

15 cl kar­sta pie­na

rī­vē­ta šo­ko­lā­de

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: lai pa­ga­ta­vo­tu ka­za­ku ka­pu­čī­no, šei­ke­rā sa­kra­ta deg­vī­nu un li­ķie­ri, pie­vie­no kar­stam pie­nam un uz­pu­to. Lej glā­zē, un pu­tu ce­pu­rī­ti pār­ber ar rī­vē­tu šo­ko­lā­di.

Gal­li­ano hot shot

SA­STĀV­DA­ĻAS: 1/3 Gal­li­ano li­ķie­ra

1/3 ka­fi­jas

1/3 sal­da krē­ju­ma

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: mazs, pa­tī­ka­mi sil­došs piņ­ģe­ro­tiņš: 50-75 ml til­pu­ma glā­zē vis­pirms lej aro­mā­tis­ko augu, sak­ņu un garš­vie­lu li­ķie­ri, virs tā - stip­ru ka­fi­ju. Piņ­ģe­ro­ti­ņu no­slēdz pu­tots sal­dais krē­jums.

Pa­ri­si­an Honey

SA­STĀV­DA­ĻAS: 4 cl kon­ja­ka

2 tēj­ka­ro­tes me­dus

8 cl kar­stas mel­nās tē­jas

10 g ave­ņu ie­vā­rī­ju­ma

0,2 cl cit­ro­na su­las

cit­ro­na mi­za de­ko­rē­ša­nai

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: šo kok­tei­li var bau­dīt ne ti­kai ļo­ti dār­ga­jā Pa­rī­zes vies­nī­cas In­ter­na­ti­onal Park Li­ne bā­rā, kur Pa­rī­zes me­dus ir šīs eli­tā­rās vie­tas kar­stais fir­mas kok­tei­lis. To pa­ga­ta­vo, vis­as sa­stāv­da­ļas sa­jau­cot šei­ke­rā. Pa­snie­dzot, de­ko­rē ar plā­nu cit­ro­na mi­zas ser­pan­tī­nu.