Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja

TOP 6 ieteikumi vīriešiem, kā rūpēties par savu skaistumu

© depositphotos.com

Vīrieši savā skaistumkopšanā nav gatavi ieguldīt daudz laika, viņiem arī nav nepieciešams piecu pakāpju sejas pīlings un septiņi dažādi krēmi. Un tomēr āda ir jākopj, tāpēc pats svarīgākais ir atrast pāris lielisku produktu un zināt, kā tos pareizi izmantot.

Kā rūpēties par skaistumu vīrietim, iesaka Anglijas zīmola Dove vadītāja Kertu Kai Poldvere un Zviedrijas zīmola Oriflame skaistuma speciālisti.

1. Atrodiet produktus savam ādas tipam

Āda ir jutīga vai taukaina? Skūšanās kairina ādu? Atrodiet tādus sejas kopšanas produktus, kuri ir piemēroti noteiktajam ādas tipam un vajadzībām. Ir svarīgi lietot produktus, kas ir paredzēti tieši vīriešiem, jo vīriešiem āda ir blīvāka, tā mēdz būt taukaina, ar paplašinātām porām, kā arī ir pakļauta pastiprinātai svīšanai. Šie apstākļi rada izaicinājumus, kam nepieciešami kopšanas risinājumi, kas palīdz rūpēties par ādu vienkārši, bet efektīvi.

Starp citu, arī vīriešiem ieteicams lietot krēmu ādai ap acīm - tas palīdz mazināt tumšos lokus un pietūkumu. Bet vasarā - sejas krēmu ar SPF filtru, kas gan mitrina ādu, gan aizsargā pret novecošanos.

Der zināt! Lai izvairītos no lieka ādas kairinājuma skūšanās laikā, pirms tam paturiet skuvekli siltā ūdenī.

2. Izmantojiet mitrinošus ķermeņa un sejas mazgāšanas līdzekļus

Nomazgājot ādu ar ūdeni, tas ne vienmēr nozīmē padarīt to veselīgu. Izmantojiet ķermeņa mazgāšanas līdzekļus, kas mitrina un attīra ādu, jo tie vienlaikus pasargā ādu no kairinājuma un sausuma. Lai arī mūsdienu ātrajā dzīves ritmā atliek maz laika, lai pilnvērtīgi parūpētos par savu ķermeni, un ir ļoti ērti lietot vienu produktu ķermenim, matiem un sejai, tomēr centieties no tā izvairīties. Tā vietā izvēlieties šampūnu un kondicionētāju atbilstoši savam matu tipam, bet seju mazgājiet ar līdzekli, kas atbilst jūsu ādas tipam un vajadzībām.

Ieteikums: izvēlieties dušas želeju, kas piestāv tualetes ūdens aromātam.

3. Izvēlieties mitrinošu krēmu

Sausa āda ir izplatīta problēma ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem, īpaši ziemas periodā, tādēļ nebaidieties lietot mitrinošu ķermeņa losjonu.

Lai iegūtu vislabāko rezultātu, mitrinošu ķermeņa losjonu vai sejas krēmu nepieciešams uzklāt tieši pēc mazgāšanās vai skūšanās, kamēr āda joprojām ir mitra.

4. Rūpējieties par matiem

Matu kopšana ir svarīga skaistumkopšanas procesa sastāvdaļa arī vīriešiem. Lietojiet šampūnu, kas uztur matus stiprus un veselus. Ja matiem ir nepietiekams apjoms, izmantojiet apjomu palielinošu šampūnu. Ja šķiet, ka mati ir sausi, izvēlieties šampūnu ar barojošu formulu. Neaizmirstiet lietot arī kondicionētāju.

Atcerieties, ka matu veidošanas līdzekļi (putas, lakas un želejas) jālieto saprātīgā daudzumā un ievērojot instrukciju.

Matu vasku iesaka bieziem un viļņainiem matiem, bet plāniem matiem - izsmidzināmos līdzekļus vai matu pūderi.

5. Izvēlieties «pareizo» pretsviedru līdzekli

Ikdienas rūpes par ķermeni, lietojot pretsviedru līdzekļus, ir kopīgas gandrīz katram vīrietim, taču arī tiem ir vairākas vērā ņemamas atšķirības. Ir jāpārliecinās, ka tas ir pietiekami spēcīgs cīņā pret sviedriem, bet nekaitē ādai. Vairāki produkti ietver abas šīs īpašības.

Der zināt! Produkti, kas sevī apvieno dabīgas sastāvdaļas un mitinošu krēmu, mazina ādas kairinājuma risku un sniedz mitrinošu sajūtu.

6. Rūpējieties par kāju un pēdu veselību

Neatkarīgi no gadalaika ir svarīgi rūpēties arī par kāju un pēdu veselību.

Pēc dušas, kad āda ir izmirkusi, izmantojiet pumeku, lai atbrīvotos no atmirušajām ādas šūnām uz papēžiem.

Ieteikums: pret nepatīkamu pēdu aromātu izmantojiet speciālus produktus, kas palīdz šo problēmu risināt.