Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

TOP 5 produkti skaistuma rituāliem mājās

© F64

Rūpējoties par veselīgu sejas un tvirtu ķermeņa ādu, par stipriem un ieveidošanai pakļāvīgiem matiem, sievietes skaistumkopšanas rituālos mājās izmanto dažādus kopjošus līdzekļus ar dabiskām sastāvdaļām

Kādas ir TOP 5 dabiskās sastāvdaļas, kas palīdz iegūt mirdzošu un starojošu ādu un skaistus matus, atklāj ādas un matu kopšanas zīmola Dove vadītāja Kertu Kai Poldvere.

RĪSU ŪDENS - MATIEM UN ĀDAI

Tiek uzskatīts, ka Japānas sievietēm ir gludāka āda uz zīdaināki mati. Runā, ka sava skaistuma uzlabošanā viņas izmanto slepenas zināšanas, un viens no viņu noslēpumiem ir rīsu ūdens. Tas ir vitamīniem bagāts, tā sastāvā esošās olbaltumvielas un tauki darbojas kā dabiski mitrinošie elementi, palīdzot ādai kļūt mīkstai un matiem - skaistiem.

* Rīsu ūdenī esošās aminoskābes palīdz stiprināt matu saknes un novērš matu izkrišanu.

* Rīsu ūdens tonika vietā ne tikai mīkstina ādu, bet arī pasargā no ultravioletajiem stariem.

LAVANDAS EĻĻA - NOMIERINOŠAI UN RELAKSĒJOŠAI TERAPIJAI

Francūzietes jau gadsimtiem ilgi zinājušas, ka lavandas eļļa ir jāizmanto tās atjaunojošo sastāvdaļu dēļ. Lavandas eļļai, kas ir iegūta tieši no lavandas zieda un kurai ir nomierinošas īpašības, piemīt arī brīnišķīgs zieda aromāts. Tā tiek izmantota arī aromterapijā - lai novērstu bezmiegu, trauksmi un depresiju.

*Ja ciešat no matu izkrišanas vai kā cita, kas ietekmē matu kvalitāti vai veselību, izvēlieties šampūnu un kondicionieri, kuru pamata sastāvdaļa ir lavandas eļļa.

MANDEĻU EĻĻA - ĀDAS ELASTĪBAI

Mandeles ir viena no vecākajām un plašāk augošajām riekstu šķirnēm. Mandeļu riekstus var ēst zaļus vai ceptus, kamēr indiešu sievietes mandeļu eļļu izmanto kā masāžas vai ķermeņa eļļu, lai novērstu ķermeņa ādas un arī galvas ādas sausumu. Tā ir bagāta ar E vitamīnu, olbaltumvielām un cinku, kā arī citām minerālvielām un vitamīniem.

* Mandeļu eļļu izmanto, lai ādu uzturētu mīkstu un elastīgu, bet mandeļu pienu - lai attīrītu sejas ādu.

MANGO SVIESTS - ULTRAMITRINĀŠANAI

Vietējie Āfrikas lietusmežu iedzīvotāji jau gadsimtiem ilgi ir izmantojuši matu un ādas kopšanas ieguvumus no lieliskā mango. Mango sviests ir saldi smaržojošs mīksts sviests, kas iegūts no mango kodoliem, kas ir bagāti ar vitamīnu A un satur spēcīgus antioksidantus - tas palīdz atjaunot ādas šūnas, kā arī ādas elastīgumu.

*Ādas kopšanas produkti, kuru sastāvā ir mango sviests, ir ļoti mitrinoši un lieliski lietošanai, kad gaisa temperatūra kļūst zemāka un ādai ir nepieciešamas papildu rūpes.

AVOKADO EĻĻA - ĀDAS BAROŠANAI UN MĪKSTINĀŠANAI

Avokado ir bijis Latīņamerikas sieviešu skaistuma noslēpums jau gadsimtiem ilgi, un tas ir ieteicams to barojošo un mitrinošo īpašību dēļ. Tas ir piepildīts ar mitrumu saturošām eļļām, olbaltumvielām, vitamīniem E, A, K, B6 un C, kā arī dzelzi, magniju un kāliju. Avokado palīdz mīkstināt un mitrināt sausu ādu - tajā esošās taukskābes viegli un dziļi iekļūst ādā, lai ātri atjaunotu mitruma zudumu.

* Piemērots visiem ādas tipiem.