Svētdiena, 19.novembris
Māja | 14.novembris, 19:55
Portāls nra.lv

RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

Straujiem soļiem tuvojas Latvijas 99.dzimšanas diena. Par godu šiem svētkiem apkopotas vairākas ēdienu receptes, kur produkti veido tradicionālās valsts karoga krāsas.

BIEŠU KRĒMZUPA AR KAZAS SIERU

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

  1. Iztvaicē bietes.
  2. Nomizo un sagatavo visus dārzeņus.
  3. Sakarsē katliņu, ielej eļļu un apcep bietītes. Pieliek sīpolus, ķiplokus un kartupeļus.
  4. Nedaudz pasautē 5 - 7 minūtes. Lūko, lai nepiedeg.
  5. Pievieno ūdeni un vāra, līdz bietes un kartupeļi izvārījušies mīksti.
  6. Zupu samaļ krēmzupas konsistencē.
  7. Tikai tad pievieno etiķi, sāli un piparus pēc garšas.

Zupu pasniedz kopā ar svaigo kazas sieru.