Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Pāris rudenīgas receptes, sagaidot valsts svētkus

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

2.lapa

Latviskais “risotto” no grūbām un ķirbja

Sastāvdaļas (4-6 porcijām)

40 g sviesta

1 sīpols

2 ķiploku daiviņas

700 g mazos kubiņos sagriezta ķirbja (ieteicams izvēlēties muskata/riekstu ķirbi)

1 litrs ūdens vai dārzeņu buljona

250 g pērļu grūbu

3 salvijas lapas vai 1 timiāna zariņš

sāls, malts muskatrieksts pēc garšas

150 ml 10% saldā krējuma

4 bekona šķēlītes

gorgonzola siers pasniegšanai

Pagatavošana

Uz lēnas uguns liek uzvārīties buljonu, kopā ar salvijas lapām vai timiāna zariņu. Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, tos viegli apcep lielā pannā, pievienojot 20g sviesta. Apceptajiem dārzeņiem pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi, visu cep vēl apmēram 7 minūtes, līdz ķirbis sāk palikt mīksts. Pievieno masai atlikušo sviestu, pagaida, līdz tas izkūst, un dārzeņiem liek klāt pērļu grūbas. Visu cep apmēram 1 minūti, patstāvīgi maisot. Masai lēnām, maisot pa 1-2 kausiņiem, pievieno visu uzvārīto buljonu. Turpina masu maisīt apmēram 15-20 minūtes, līdz grūbas ir gatavas. Kamēr gatavojas grūbas, atsevišķā pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst nedaudz kraukšķīgs. Apcepto bekonu sagriež mazos gabaliņos. Grūbu un dārzeņu masai gatavošanas beigās pievieno saldo krējumu, sāli un muskatriekstu, vēl nedaudz pakarsē, līdz “risotto” iegūst vēlamo konsistenci. Pasniedz, rotājot ar bekona gabaliņiem un gorgonzolas sieru.