Māja: TOP 5 šefpavāru receptes, kurās valda ķirbis 2 komentāri
 
Māja

TOP 5 šefpavāru receptes, kurās valda ķirbis

 

Par to, ka ķirbji ir neticami veselīgi, zina visi. Vēl tas ļoti priecē acis – spilgti oranžie skaistuļi rotā gan mazdārziņus, gan tirgus letes, gan pusdienu galdu. Bet par to, kā labāk to pagatavot, lai ne tikai iepriecinātu, bet arī pārsteigtu tuviniekus, pastāsta Rīgas restorānu – LIVE RIGA partneru – šefpavāri, ziņo riga.lv.

Ainārs Volodka, restorāna “Kolonāde. Mūsu stāsti…” šefpavārs: Ķirbju krēma brulē

Publicitātes foto

Sastāvdaļas (8 porcijām): cukurs - 150 g., olu dzeltenumi - 160 g. (10 gab.), saldais krējums - 1 l., vaniļa - 1 pāksts, ķirbis - 200 g. (notīrīts), ogas pēc savas gaumes.

Pagatavošana:

Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno rupji rīvētu ķirbi un vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc tam masu sakuļ blenderī izkāš caur sietu - tai jākļūst viendabīgai un krēmīgai.

Olu dzeltenumus sakuļ traukā ar cukuru un uzkarsē ūdens peldē. Masu nedrīkst pārkarsēt, citādi veidosies kunkuļi.

Kad abas masas ir gatavas, tās jāsajauc vienā traukā un jāļauj sabiezēt ūdens peldē. Gatavo masu salej trauciņos un liek krāsnī uz 40 minūtēm 100 grādu temperatūrā.

Gatavo krēmu pārkaisa ar brūno cukuru un viegli apdedzina virsmu, lai veidotos karamelizēta kārtiņa. Pirms pasniegšanas izdekorē ar svaigām ogām vai vaniļas saldējumu.

  • 1 / 5
  • >
Komentāri [2]
#
dace 9.novembris 2017 16:50 atbildēt
Tajā šķīvī,ko redzu ir tikai iesmērēts ,ne jau ēdiens,ko var ēst.
 
#
Zuze 9.novembris 2017 7:41 atbildēt
Ir daudz labakas receptes.Kārtīgi edieni ne tikai saldie.ĶIRBIS ir loti veseligs .saldie edieni nav tik aktuali jo mazāk uznemt cukuru jo labak.
 
Pievienot komentāru
Vārds *
Komentārs *
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers