Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Patversme atgādina: Suņa raksturs svarīgāks par izskatu

© sadanduseless.com

Joprojām ļoti daudzi ļaudis savu jauno mājdzīvnieku patversmēs izvēlas, vadoties tikai un vienīgie no četrkāja ārējā skaistuma. Un izliekas nedzirdam vai neizlasa to informāciju, kas saistīta ar dzīvnieka raksturu, temperamentu. Vēl skumjāka situācija ir saistībā ar šķirnes suņiem – patīk haskiju zilās acis, simpatizē Džeka Rasela terjera jancīgais skats, un, aidā, pērkam, neizprotot, ka suņa vajadzības, kurām saimnieks nav gatavs, beigu galā radīs tikai problēmas.

Izvēloties dzīvnieku, ir jāieklausās cilvēkos, kuri kustonīti raksturo, un rūpīgi jāizsver: vai tiešām vajag izteiktu sargsuni mājās, kur aug vairāki bērni un pie viņiem, vecākiem mājās neesot, nāks draugi? Varbūt tomēr pieņemt bezgala mīļu, sirsnīgu bučmūli, kurš vien skatā varens un var kādu nelūgtu viesi ar izmēriem un balsi pabiedēt, toties bērni būs drošībā? Varbūt vecmāmuļai labāk ņemt mierīgu, nosvērtu, maigas dabas un paklausīgu suni pusmūžā, nevis mazu kucēnu, kurā jau jaušama agresija?

Vai paši tajās divās reizēs gadā, kad brauksiet ciemos, gribēsiet omītes pagalmā visu laiku bīties no dusmīga suņa? Lūdzu, izvēloties mājdzīvnieku patversmēs, ieklausieties darbinieku teiktajā par viņa uzvedības un rakstura niansēm, lai pēc laika dzīvnieks nav jāved atpakaļ un jāspļaudās, sak, patversmēs jau tikai šādi tādi mīt.