Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

RECEPTES: TOP 4 rudens kokteiļi

© Gatis Gierts/ F64 Photo Agency

2.lapa

Spēka vīrs

Sastāvdaļas:

  • Bumbieri - 3 gab.
  • Spināti - 2 saujas
  • Biete - 1 gab.
  • Fenhelis - 1/4 gab.

Pagatavošana:

Kārtīgi noskalo dārzeņus un augļus. Pirmos sulas spiedē liek spinātus, tad fenheli, bieti un bumbierus. Izspiež sulu.

Kokteilis ir labs dzelzs un folskābes avots, kas palīdzēs cīņā ar nogurumu un dzelzs deficītu. Sulas sastāvdaļas ļaus atgūt spēkus pēc garīgas un fiziskas slodzes. Lielisks palīgs imunitātes stiprināšanā! Vēlamā dienas deva - viens kokteilis dienā.

BIETES - satur beta karotīnu, C, B1, B2, B6 vitamīnusun organismam nepieciešamās minerālvielas - kāliju, nātriju, dzelzi, varu, cinku, mangānu, kā arī organiskās skābes - skābeņskābi, ābolskābi, citronskābi. Biešu sula labvēlīgi ietekmē organismu un palīdz cīņā ar pavasara nogurumu. Bietēs esošās organiskās skābes sekmē toksīnu izvadīšanu no organisma.

SPINĀTI - bagātīgi satur beta karotīnu, K vitamīnu, kāliju, dzelzi, magniju, antioksidantus. Spinātos esošais kālijs palīdz normalizēt asinsspiedienu, labvēlīgi ietekmē sirdsdarbību. Vitamīnus un minerālvielas vislabāk uzņemt, uzturā lietojot svaigus spinātus.

BUMBIERI - sastāvā esošās šķiedrvielas palīdz noregulēt gremošanas trakta darbību. Savukārt organiskās skābes, ko satur bumbieri, ļauj uzlabot viel- maiņu un gremošanas procesus, stimulē aknu un nieru darbību. Bumbieru mīkstums satur daudz kālija, kas palīdz sirds un muskuļu darbībai, jo kālija joni organismā atbild par šūnu atjaunošanos.

FENHELIS - satur ēteriskās eļļas, ogļhidrātus, minerālvielas - kāliju, kalciju, dzelzi, fosforu, C un E vitamīnus, kā arī karotīnu. Fenhelim ir spēcīga, saldena garša un anīsa smarža.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā