Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

VĒRTS IZMĒĢINĀT: Lai notievētu, ēd skābētus kāpostus

© F64

Kāpostos, kā zināms, varot atrast bērnus, bet tie itin labi noder arī tiem, kas vēlētos kaut kur atrast slaidumu. Tad gan jāmeklē skābēti kāposti.

Kalorijām ne pārāk bagātie, taču ar dažādiem vitamīniem un mikroelementiem pārpilnie kāposti ir daudzu ikdienas maltītes sastāvdaļa, turklāt tas ir ļoti noderīgs produkts arī skābētā veidā. Šo produktu izvēloties par diētas galveno sastāvdaļu, papildus kalorijām niecīgajam produktam tiek iegūts vēl kas īpašs - baktērijas, kas rodas rūgšanas procesā, un tieši tās sekmē tauku sadedzināšanu.

Papildus tam skābēti kāposti ir ļoti labs šķiedrvielu avots, kas rada sāta sajūtu un remdē izsalkumu uz diezgan ilgu laiku, tie sekmē vielmaiņas procesu, aktivizē zarnu darbību, palīdz no organisma izvadīt toksīnus un šlakvielas. Šis ir arī labs produkts, lai samazinātu holesterīna līmeni, normalizētu cukura līmeni asinīs.

Uztura speciālisti uzsver - skābētus kāpostus izvēloties par diētas galveno produktu, tas tomēr nedrīkst būt vienīgais. Ideālā variantā skābēti kāposti jākombinē ar vārītu vistas gaļu, olām vai tvaicētām vai vārītām zivīm. Vēl nebūtu slikti šo diētu papildināt ar vārītiem griķiem vai rīsiem. Tikpat būtiski šādas diētas laikā maksimāli ierobežot vai vispār atteikties no baltmaizes, alkohola un taukvielām bagāta ēdiena.

Protams, skābētu kāpostu diētas ir vairākas, katrs pats var izvēlēties pēc saviem ieskatiem.

Trīsdienu skābētu kāpostu diētā ik dienu uzturā vajadzētu lietot apmēram pusotru kilogramu skābētu kāpostu kombinācijā ar rupjmaizes sausiņiem un ūdeni.

Septiņu dienu diēta paredz uzturā ik dienu lietot puskilogramu skābētu kāpostu un tikpat daudz vārītu griķu vai rīsu, un, protams, ūdeni.

Desmit dienu diētas pamatā - ik dienu viens kilograms skābētu kāpostu, apmēram pieci septiņi vidēja izmēra vārīti kartupeļi. Protams, uzturā daudz jālieto ūdens.

Ja nav lustes ievērot tik krasas diētas, ēdienkartē var būt arī liess biezpiens un siers, tvaicēta liesa gaļa un zivis, svaigi dārzeņi un augļi (jāatsakās no cukura bagātajiem banāniem un vīnogām). Galvenais princips - gaļu un zivis neēst vakarā, piena produktus labāk lietot no rīta.