Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Stress - ko nesaprot prāts, pasaka ķermenis; kā tas izpaužas?

© depositphotos.com

Kad cilvēks ikdienā ir pakļauts hroniskai spriedzei un pats neprotas sagādāt sev atelpu, parādās šādas tādas veselības problēmas, kurām it kā nav objektīva izskaidrojuma. Ļoti iespējams, ka organisms sāk niķoties un ir nolēmis audzināt savu īpašnieku tik ilgi, līdz viņš saprot, ka vienīgās zāles, kas var palīdzēt, ir atpūta, brīva diena, neliela palaiskošanās, pastaiga svaigā gaisā un, vēlams, arī mīļā viedtālruņa izslēgšana.

Dīvaini sapņi

Ja sapņi ir patīkami, cilvēks pamostas labā garastāvoklī, bet, ja viņš cieš no hroniska stresa, tad naktī bieži trūkstas augšā, sapņos iejaucas dienā piedzīvotās negācijas un iedomu tēli. Palīdzēt var stingra turēšanās pie veselīgiem miega paradumiem: jāiet gulēt noteiktā laikā, naktsmieram atvēlot septiņas astoņas stundas, un pirms gulētiešanas nedrīkst dzert alkoholu vai kafiju.

Galvassāpes nedēļas nogalē

Kad visu nedēļu spriedze ir turējusi kā spīlēs, bet brīvdienās tā pēkšņi strauji krītas, organisms atļaujas ar galvassāpēm signalizēt par piedzīvoto pārslodzi. Tas nozīmē, ka ne tikai brīvdienās, bet arī darbdienās nepieciešams vairāk laika veltīt miegam un ievērot veselīga uztura principus. Ja cilvēkam ir noteikti ēdieni, kuri iedarbina galvassāpju mehānismu, derētu tos atklāt un vairs nelietot.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā