Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Dārzkopjus aicina uz “Rudens Stādu parādi”

© f64

Šodien Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā notiek “Rudens Stādu parāde”.

Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. “Rudens Stādu parādi” iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm. Īpaša uzmanība parādē tiek veltīta augļu kokiem, jo tieši šis ir īstais brīdis stādīt kailsakņus.

f64

“Rudens Stādu parāde” jau divpadsmit gadus notiek stratēģiski nozīmīgajā Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā, ko izveidojuši un kopuši skolas audzēkņi un pasniedzēji. Bulduru Dārzkopības vidusskola ir Latvijā vienīgā izglītības iestāde, kur var iegūt izglītību dārzu un ainavu veidošanā, kā arī floristikā.

Latvijas stādu audzētāji atzīst, ka kopumā sezona esot laba, pircēju aktivitāte saglabājusies stabila, atkarībā no audzētavu sortimenta. “Rudens Stādu parādē” būs atrodamas pazīstamas un pārbaudītas vērtības gan no dekoratīvajiem stādiem un ziemcietēm, gan augļu kokiem un ogulājiem. Šogad no augļu kokiem un ogulājiem pircēji iecienījuši upenes un ābeles, savukārt pasākumā būs atrodams arī kāds jaunums, piemēram, saldais ķirsis uz samazināta potcelma - pundurķirsis. No eksotiskajiem augļaugiem šogad pieprasītākie bijuši zelta jāņogas, irbenes un plūškoki, savukārt no ziemcietēm - peonijas, flokši un astilbes.