Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

GARDĒŽIEM: Kar­tu­pe­ļi ne­tra­di­ci­onā­lā iz­pil­dī­ju­mā; receptes

© HolgersFotografie/pxabay.com

2.lapa

Re­cep­tes

Gno­či (klim­pi­ņas)

Sa­stāv­da­ļas: 750 g mil­tai­nu kar­tu­pe­ļu, sāls, 3 olas, 300 g mil­tu, 3 ēdamk. man­nas, 3 ēdamk. iz­kau­sē­ta svies­ta, mal­ti mel­nie pi­pa­ri, mil­ti pār­kai­sī­ša­nai. To­mā­tu mēr­cei: 800 g to­mā­tu, sī­pols, ķip­lo­ka dai­vi­ņa, 3 ēdamk. olīv­eļ­ļas, sāls, mal­ti mel­nie pi­pa­ri, bun­tī­te sal­vi­jas, 2 ēdamk. svies­ta, 100 g rī­vē­ta Pa­rmas sie­ra.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: no mi­nē­ta­jiem pro­duk­tiem pa­ga­ta­vo klim­pas. Ga­ta­vo mēr­ci - to­mā­tiem no­velk mi­zi­ņu un iz­ņem sēk­las. Mīk­stu­mu sa­griež ga­ba­li­ņos. Sī­po­lu un ķip­lo­ku no­mi­zo un smal­ki sa­ka­pā. Kat­lā uz­kar­sē olīv­eļ­ļu, ie­ber sī­po­lus un ķip­lo­kus, sau­tē caur­spī­dī­gus. Pie­vie­no to­mā­tu ga­ba­li­ņus un uz lē­nas uguns sau­tē, ka­mēr ma­sa sa­bie­zē. Pie­ber sā­li un pi­pa­rus. Klim­pas iz­vā­ra. Ar pu­tu sme­ļa­mo ka­ro­ti iz­ņem lau­kā un no­te­ci­na. Sal­vi­ju no­ska­lo, pa­pī­ra dvie­lī no­su­si­na un no­plūc la­pas. Pan­nā iz­kau­sē svies­tu un strau­ji ap­cep sal­vi­jas la­pas. Pie­vie­no klim­pas un vieg­li iz­kar­sē. Pa­sniedz ar to­mā­tu mēr­ci un Pa­rmas sie­ru.

Kar­tu­pe­ļu un sie­ra tor­tī­tes

(kar­tu­pe­ļu biez­put­ras va­ri­ants)

Sa­stāv­da­ļas: 200 g kar­tu­pe­ļu, 30 g svies­ta, 75 g trek­na sal­dā krē­ju­ma, 50 g spe­ķa, sāls, svai­gi mal­ti mel­nie pi­pa­ri, tēj­ka­ro­te Pro­van­sas garš­au­gu, 250 g Mo­ca­rel­las sie­ra.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: kar­tu­pe­ļus iz­vā­ra ar vi­su mi­zu, no­mi­zo un sa­stam­pā. Biez­put­rā ie­mai­sa svies­tu un krē­ju­mu. Spe­ķi sa­griež ma­zos ga­ba­li­ņos, ie­ci­lā kar­tu­pe­ļu biez­put­rā. Pie­vie­no sā­li, pi­pa­rus un garš­au­gus. Biez­put­ru pil­da 4 kars­tum­iz­tu­rī­gās veid­nēs. Mo­ca­rel­lu sa­griež 0,5 cm bie­zās šķē­lēs. Tās klāj uz kar­tu­pe­ļu biez­put­ras. Liek ce­peš­krās­nī un cep 8-10 mi­nū­tes.