Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

7 svarīgākie vasaras skaistuma rituāli

© depositphotos.com

Vasara ir kā radīta veselīga ādas starojuma iegūšanai, tomēr saule, putekļi, sviedri un sāļais jūras ūdens rada jaunus izaicinājumus ikdienas skaistumkopšanas rituālos.

Kā vasarā kopt sejas un ķermeņa ādu, iesaka zīmolu Dove un Amway skaistumkopšanas speciālisti.

1. Attīriet ķermeņa ādu

Ja vasarā daudz laika pavadāt ārā, ķermeņa ādu ir ieteicams regulāri attīrīt. Vislabāk atmirušās ādas šūnas, kas sajaukušās ar sviedriem, var noņemt ar ķermeņa skrubi.

2. Pirms gulētiešanas obligāti attīriet sejas ādu

Neatkarīgi no tā, vai lietojat dekoratīvo kosmētiku vai ne, viens no svarīgākajiem skaistuma baušļiem ir obligāta sejas attīrīšana no kosmētikas un dienā uzkrātajiem putekļiem. Nenotīrīta kosmētika un citi netīrumi nosprosto poras un rada ne tikai diskomforta sajūtu, bet arī kairina ādu un var radīt iekaisumu.

Pētījums: Amway veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju sejas kopšanas paradumiem liecina, ka tikai 1/3 aptaujāto regulāri kopj sejas ādu gan rītos, gan vakaros, taču tikpat liela daļa iedzīvotāju sejas kopšanai nepievērš uzmanību. Bet - ādai ir nepieciešamas īpašas rūpes, un ir vērtīgi to palutināt tieši vakaros, lai veicinātu ādas šūnu atjaunošanos miegā.

3. Guliet uz muguras

Lai pāragri neiedzīvotos grumbās, mēģiniet gulēt uz muguras, jo, aizmiegot uz vēdera vai sāniem, seja tiek iespiesta spilvenā - šāds ilgstošs spiediens veicina grumbiņu veidošanos, it īpaši mutes un deguna apvidū. Turklāt, guļot uz muguras, izvairīsieties no maisiņiem zem acīm, jo galva tiks balstīta tā, lai šķidrums nesakrājas zem acu zonas.

Ieteikums: ja tomēr mēdzat pamosties ar aizpampušām acīm, pamēģiniet vakaros neuzņemt par daudz šķidruma - daļai sieviešu tas novērš maisiņu rašanos zem acīm. Ieteicams izvēlēties arī sejai draudzīgu spilvendrānas audumu, piemēram, zīdu, kā arī regulāri to mazgāt, jo viss, kas nonāk uz spilvena, paliek arī uz sejas.

4. Rūpējieties par padusēm

Vasarā aktuāla ir arī regulāra lieko matiņu likvidēšana, tāpēc pārliecinieties, ka papildus rūpējaties par ādu, lai novērstu tās jutību. Dove zīmola vadītāja Kertu Kai Poldvere kā skūšanās krēmu iesaka izmantot arī matu kondicionieri - tas nodrošinās plānu, gludu virsmu, pa kuru skuveklis slīdēs bez problēmām. Un neaizmirstiet vienmēr mitrināt ādu, arī padusēs.

5. Mitriniet sejas un ķermeņa ādu

Lai āda būtu veselīga un noturīga pret apkārtējās vides ietekmi, tā ir regulāri jāmitrina, neatkarīgi no ādas tipa. Vasarai nepatīk biezi un trekni ķermeņa sviesti, tāpēc ādas mitrināšanai izvēlieties vieglus, vasarīgus un atspirdzinošus ķermeņa losjonus. Uzklājiet to uzreiz pēc dušas, bet - uz nosusinātas ādas.

Maldīgs ir uzskats, ka sejas mitrināšanai pietiek ar ūdeni. Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis brīdina: tas vairāk ādu sausina nekā mitrina. Ūdens palīdz apūdeņot ādu tikai tādā gadījumā, ja tiek izmantots pareizi un kopā ar piemērotiem sejas kopšanas līdzekļiem, piemēram, kādu mitrinošu masku, kas nodrošina dziļu un ilgstošu sejas mitrināšanu.

6. Gūstiet iedegumu droši

Tiecoties iegūt kārdinošu šokolādes krāsas iedegumu, atcerieties, ka ādai nepatīk ultravioletais starojums, tāpēc - varat iet drošāku ceļu. Arī paštonējošie ķermeņa losjoni padara ādu veselīgi mirdzošu, vienlaikus to barojot un mitrinot.

7. Uzņemiet pietiekami daudz šķidruma

Vasarā ķermenis svīst vairāk, tāpēc, lai uzturētu pietiekamu ūdens balansu, dzeriet tik daudz ūdens, cik vien iespējams. Tas karstās dienās ne tikai atvēsinās un uzmundrinās, bet arī skalos ārā ķermenī uzkrājušos toksīnus.