Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

PATVERSME: Suņu saimnieki – likumpārkāpēji

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Jau pusi gada esam nodzīvojuši jaunas likuma normas ēnā, proti, kopš šā gada 1. janvāra visiem suņiem, kas sasnieguši sešu mēnešu vecumu, ir jābūt ne tikai vakcinētiem, bet arī apzīmētiem ar mikroshēmu jeb čipētiem un reģistrētiem Lauksaimniecības datu centrā.

Turklāt, mainot īpašnieku - un tas attiecas arī uz visiem kucēniem, kurus ar sludinājumu palīdzību neapzinīgie saimnieki/vairotāji cenšas atdot «labās rokās» vai pārdot -, sunim jābūt čipētam un reģistrētam. Ikdienas darbā novērotais liecina, ka tikai retais par šo prasību neko nav dzirdējis vai arī sakās nezinām, tomēr vēl ļoti liels skaits dzīvnieku valstī nav čipēti. Un jo īpaši kucēni. Septiņu mēnešu laikā nevienā Latvijas patversmē nav ticis uzņemts kaut viens atrasts kucēns, kurš būtu čipēts; arī kad «labās rokas» visai drīz vairs nevēlas paturēt vieglprātīgi iegādātos dzīvniekus, patversmēs tie tiek nodoti bez mikroshēmas un reģistrācijas. Žēl, protams, ka tikai daļa suņu īpašnieku ievēro likumu, kamēr otra daļa nekontrolēti un nesodīti var atļauties to ignorēt.

Lūdzu, ja arī jūs pagaidām vēl saistībā ar savu rējēju esat likumpārkāpēji, pārtrauciet šo nihilistisko attieksmi! Viena no atbildīga un krietna saimnieka iezīmēm ir tā, ka viņš ievēro valstī pastāvošos likumus, nevis tikai ēdambļodu sunim pastumj.