Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

IZMĒĢINI svaigi gatavotu ogu masku spēku

© depositphotos.com

Ogu ražas laikā pat tiem, kas parasti skaistumkopšanai izvēlas to, ko var izspiest no tūbiņas, izķeksēt no trauciņa, izliet no pudelītes, proti, paļaujas uz skaistumkopšanas produktu lielražotājiem, būtu ieteicams izmēģināt svaigi gatavotu ogu masku spēku.

Tiem, kas aizraujas ar dabisku skaistumkopšanas līdzekļu gatavošanu, ir labi zināms par svaigu ogu masku brīnumaino efektu, tās atsvaidzina, tonizē un baro ādu. Patiesībā jebkuru ogu, ko cilvēks lieto uzturā, var izmantot arī sejas maskai. Jāizvēlas gatavas ogas, rūpīgi jānomazgā, jāsaspiež putriņā, bet svarīgi ir izmantot porcelāna vai koka traukus, un - sejas maska gatava. Izvēloties sastāvdaļas, ir jāņem vērā daži faktori. Pats galvenais - tā kā mūsdienās gandrīz jebkas var izraisīt alerģiju, pirms kaut ko likt uz sejas, ieteicams to izmēģināt uz ne tik redzamas ķermeņa daļas, teiksim, uz elkoņa locītavas, lai notestētu reakciju, jo diez vai eksperimentiem primāri jāizvēlas ķermeņa visredzamākā daļa. Otrs svarīgais faktors - sejas ādas tips. Normāla tipa sejas ādai vispiemērotākās būs dārza un meža zemenes, upenes un vīnogas, sausa tipa sejas ādai labāk izvēlēties avenes, ērkšķogas un dārza zemenes, bet taukainai - meža zemenes un dzērvenes.

Kādu efektu visvairāk gaidīt? Zemenes līdzēs cīņā ar pigmentāciju, kā arī būs lielisks tonizētājs, upenes lieliski mitrina un baro ādu, avenes atsvaidzina un balina, mellenes ir izcilas cīņā ar novecošanu, sarkanās jāņogas un kazenes lieliski «savelk poras», bet ērkšķogas atjauno audus.

Daži likumi, kas jāielāgo, izvēloties dienaskārtībā iekļaut ogu masku izmantošanu.

1. Pirmos «ieraugāmos rezultātus» nevajag gaidīt uzreiz, tie būs redzami tikai pēc pāris procedūrām, bet, lai panāktais efekts būtu noturīgs, šīs procedūras jāveic regulāri, apmēram divas vai trīs reizes nedēļā apmēram divus mēnešus.

2. Masku gatavo tikai pirms tās lietošanas.

3. Iegūtā masa jāuzklāj plānā kārtiņā, pēc tam jāatguļas un jāatslābinās.

4. Pēc piecām minūtēm uz sejas jāuzliek karstā ūdenī samitrināts frotē dvielis, lai no maskas iegūtu vislielāko efektu.

5. Skalojamajam ūdenim ieteicams pievienot mazliet citrona sulas.

Taukainai sejas ādai

Ar māliem

Ēdamkaroti saspiestu zemeņu sajaukt ar kosmētiskajiem baltajiem māliem.

Ar olas baltumu

Avenes saspiest, ēdamkaroti

iegūtās «putriņas» sajaukt ar olas baltumu un citrona sulu.

Sausai sejas ādai

Ar skābu krējumu

Upenes saspiest, vienādās daļās sajaukt ar skābu krējumu, pievienot mazliet olīvu eļļas.

Ar kartupeļu miltiem

Vienādās daļās sajauc brūklenes, kartupeļu miltus un olīvu eļļu.

Pret pigmentiem

Ar pienu

Divas ēdamkarotes saspiestu ērkšķogu aplej ar pusi glāzes silta piena, atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam pievieno olīvu eļļu.

Ar biezpienu

Ļoti gatavas mežrozīšu ogas attīra no sēkliņām, mazā ūdens daudzumā vāra 10 minūšu, pēc tam ogas sajauc ar biezpienu un olīvu eļļu, visu - vienādās daļās.

Vīstošai ādai

Ar biezpienu

Smiltsērkšķu ogas saspiest, samaisīt ar tādu pašu daudzumu mājas biezpiena, var pievienot nedaudz silta piena.

Ar pienu

Dārza zemenes saspaida, sajauc ar siltu pienu - šī maska lieliski tonizē, palīdz mazināt krunciņas.