Māja: VIRTUVĒ: Kas gailenēs ir vērtīgs un kā tās gardi pagatavot 7 komentāri
 
Māja

VIRTUVĒ: Kas gailenēs ir vērtīgs un kā tās gardi pagatavot

 

Sēņošanas sezonu visbiežāk atklājam tieši ar gailenēm. Tās ir viegli pamanāmas, viegli tīrāmas un viegli gatavojamas. Mazsvarīgi nav arī tas, ka gailenes ir grūti sajaukt ar citām sēnēm, tāpēc tās droši var vākt pat nepieredzējuši sēņotāji un bērni, bez savas gaileņu saujas nepaliks arī cilvēki ar slikti trenētu «sēņu redzi». Ievērojot tradīciju, pirmās gailenītes latvietis parasti liek sēņu mērcē ar speķi un sīpoliem. Bet jācer, ka sekos arī otrās, trešās un turpmākās gailenes, varēs izmēģināt dažādas jaunas receptes un vēl sagatavot krājumus ziemai.

Skatīt visu rakstu >

Komentāri [7]
#
Guntis 18.jūlijs 2017 21:59 atbildēt
Cik saprotu pilni meži tagad ar gailenēm.
 
#
Dace 18.jūlijs 2017 21:58 atbildēt
Daudz vitamīnu.
 
#
Daina 14.jūlijs 2017 20:32 atbildēt
Svaigas,nesaceptas gailenes nedrīkst saldēt,jo tās atlaidinot ir RŪGTAS!
 
#
Dainis » Daina 22.jūlijs 2017 20:33 atbildēt
Driikst saldeet svaigas gailenes! ruugtas gailenes paliek tikai un vieniigi tad ja pirms saldeeshanas taas mazgaa....taatad ja gailenes nemazgaa taas ruugtas nepaliks un tas ir fakts!
 
#
ģimenes ārsrs brīdina 14.jūlijs 2017 19:48 atbildēt
ja dzert šņabi un uzkost marinētas sēnes, tad gailenes mazāk bojā vairogdziedzeri kā piem. rudmieses.
 
#
Dace 14.jūlijs 2017 10:22 atbildēt
No pieredzes varu teikt, ka marinētām gailenēm nav ne vainas, tikai grūti atlasīt pietiekami daudz mazu, neizpļekušu, ar smukām, apaļām cepurītēm.
Savukārt saldēšanai svarīgi sēnes pietiekami sacept, lai iztvaiko viss ūdens, citādi būs sīkstas.
 
#
Kendjuks 14.jūlijs 2017 8:30 atbildēt
:) Ne visiem patīk smagais metāls.
 
Pievienot komentāru
Vārds *
Komentārs *
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers