Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja

Pieci ieteikumi, kā pasargāt savas viedierīces brīvdabas pasākumos

© SCANPIX

Vasara ir aktīvās atpūtas laiks, kad cilvēki ar pilnu krūti bauda dažādus brīvdabas pasākumus, kas nereti tiek iemūžināti fotogrāfijās un video, lai varētu dalīties savos piedzīvojumos ar draugiem sociālajos tīklos, tāpēc viedierīces dažādiem bojājumu riskiem ir pakļautas vairāk nekā parasti.

Tuvojoties Līgo svētkiem, viedierīču drošības jautājums kļūst īpaši aktuāls, jo teju neatņemama šo svētku sastāvdaļa ir lietus. Arī lustes pie ugunskura un maģiskā papardes zieda meklējumi viedtālrunim var izrādīties visai traumatiski. Tāpēc tehnoloģiju eksperti ir apkopojuši piecus ieteikumus, kā parūpēties par savu viedierīču drošību gan Līgo svētkos, gan dažādos brīvdabas pasākumos un ikdienā.

#1 Sargā no mitruma

Pretstatā pīlēm lielākā daļa mobilo ierīču nemīl ūdeni. Neplānota "pelde" peļķē, bļodā, dīķī un pat zupas šķīvī var neatgriezeniski sabojāt ierīci un radīt pamatīgu robu budžetā, jo šāda veida bojājumu novēršanu garantijas remonts neparedz. Turklāt jāatceras, ka šīs ierīces jutīgi uztver ne tikai tiešu kontaktu ar ūdeni. Tām bīstams ir jebkāda veida mitrums, piemēram, tvaiks, lietus lāses un pat sviedri, kas var nonākt telefona mikrofonā, lādētāja ligzdā vai citur. Kā pasargāt ierīci?

Vienkāršs, taču gana efektīvs līdzeklis ikdienas lietošanai ir mikrošķiedras lupatiņa. Ar to iespējams ne vien notīrīt "nopirkstoto" ekrānu, bet arī nosusināt, ja tas lietots lietus laikā vai aiztikts ar mitrām rokām. Sevišķi lietainās dienās ierīci pat vēlams ietīt šajā šādā lupatiņā.

Tāpat ikdienā ieteicams lietot ūdensizturīgos viedtālruņu maciņus vai vāciņus. Jāņem gan vērā, ka nepasargā no mitruma 100%, tāpēc, dodoties uz brīvdabas pasākumiem, vēlams nodrošināties ar pilnībā noslēdzamiem ūdensizturīgajiem maciņiem vai vāciņiem. Piemēram, mīkstie ūdensizturīgie maciņi pieejami teju jebkuram telefonu veidam, kā arī planšetēm un e-lasītājiem. Tie ir ērti lietojami gan zvanot un sērfojot internetā, gan arī fotografējot un filmējot, jo saglabā skārienjūtīgā ekrāna funkcionalitāti. Turklāt tajos nereti iestrādātas īpašas atveres lādētāja vai austiņu pieslēgšanai.

Cietie ūdensizturīgie maciņi nav tik universāli - tie visbiežāk ir pielāgoti konkrētam viedierīces modelim. Taču kvalitatīvi cietie apvalki aizsargā ierīci gan no mitruma, gan arī triecieniem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā