Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Noderīgi farmaceita padomi, sagaidot Līgo svētkus

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Lai svētkus pavadītu bez raizēm, kārtojot ceļasomas līgošanai, farmaceite Ieva Zvagule aicina laikus nodrošināties pret sadzīviskām ķibelēm un paredzamām veselības problēmām. Iedūrusies skabarga, pārēšanās, alerģijas, kukaiņu kodumi un apdegumi ir vienas no biežākajām ķibelēm Saulgriežu laikā.

Alerģiska reakcija

Ķermeņa reakcija uz dažādiem vides faktoriem var būt visai neparedzama, tāpēc labi aptieciņā turēt līdzekli, kas palīdz pret alerģijām. Alerģijas izpausmes nevajadzētu atstāt bez ievērības, jo tās ne tikai traucē ikdienas gaitām, bet var atstāt arī būtiskas sekas uz veselību. Iespēja saskarties ar biežākajiem alergēniem ir īpaši augsta, kad Līgo svētkus dodamies svinēt pie dabas vai lauku mājās.

"Visbiežākie alergēni ir ziedputekšņi, kukaiņu inde, dažādi dzīvnieku izcelsmes alergēni, saules ultravioletais starojums, pārtika, putekļu ērcītes, pelējuma sēnīšu sporas, sadzīves ķīmija, kosmētika, kā arī medikamenti. Alerģija bieži ir paredzama, tāpēc, laikus sagatavojoties, ir iespējams to novērst vai mazināt. Smagas alerģijas gadījumā grūti paredzēt tās attīstību un var iestāties smagākā alerģijas izpausme - anafilaktiskais šoks. Tādā gadījumā nekavējoties jāvēršas pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības," atgādina farmaceite Ieva Zvagule.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā