Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

IESKATIES: Garda recepte nedēļas noslēgumam

© depositphotos.com

Viens no vasaras iekārojamākajiem našķiem noteikti ir saldējums. Kāpec gan būtu jāpērk veikalā, ja mājās vari uztaisīt pats? Turklāt nekādu parasto, bet gan skābeņu saldējumu mājas gaumē. Lūk, garda recepte nedēļas noslēgumam.

Jāņem vērā, ka pietkdienas vakaras noteikti nepaies virtuvē, jo šī saldējuma pagatavošana neaizņem ilgu laiku. Tomēr svarīgi sarūpet visas nepieciešamās sastāvdaļas, respektīvi, 500 g jogurta, bet svarīgi, ka produkts ir bez jebkādām piedevām, 20 g skābeņu,100 g cukura, 5 olu dzeltenumi, kā arī 1 ēdamkarote medus, komentē portāls gardedis.lv.
Tālāk, kad produkti ir sarūpēti, seko seši būtiski pagatavošanas soļi:
  • Jogurtu sablenderē ar skābenēm.
  • Katlā ber cukuru, aplej ar aukstu ūdeni tik daudz, lai cukurs tikko būtu nosegts.
  • Maisot karsē, līdz met burbuļus.
  • Olu dzeltenumus saputo ar mikseri, nepārstājot putot, tievā strūkliņā pielej cukura sīrupu.
  • Saputotajās olās iemaisa skābeņu jogurta masu, pieliek medu, un vēlreiz visu samaisa.
  • Gatavo masu pilda trauciņos un liek saldētavā.