Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

IESKATIES: Idejas interesantam vasaras brīvlaikam

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Ilgi gaidītais skolēnu vasaras brīvlaiks ir sācies. Lai gan vasaras sākumā tā šķiet gara, skolas gaitām pēc brīvlaika atsākoties un izdzirdot jautājumu “ko darīji vasarā?”, skolēnus bieži vien pārņem mulsums. Izrādās, vasara paskrējusi nemanot un tā īsti nav, ko pastāstīt. Lai šogad vasara nepaskrietu garām, bet ziemas mēnešos lutinātu ar siltām atmiņām, jauniešu motivācijas programma MOT. Izvēlies drosmi! dalās ar septiņām idejām par to, kā piepildīt gan saules pielijušās, gan lietainās dienas – ar draugiem esot vai vienatni baudot.

Ieteikums! Izgatavo un noformē divas “antigarlaicības” burkas un uzlīmē uz tām nosaukumus “Saulainās dienas” un “Lietainās dienas”. Dienās, kad piezagsies garlaicība vai meklēsi iedvesmu interesantām aktivitātēm, burka pateiks priekšā. Izdzīvosim katru vasaras dienu!

Publicitātes foto

Uzraksti vēstuli - skaistu, garu, patiesu vēstuli

Tā var būt vēstule sev - vēstule, kurā pārskati aizgājušo mācību gadu, atceries un pieraksti visus veiksmīgos brīžus un notikumus. Būsi pārsteigts, ka to ir tik daudz. Noformulē savus turpmākos mērķus vasarai un nākamajam mācību gadam vai sapņus par to, ko vēlies sasniegt nākotnē. Esi godīgs pret sevi! Pildspalvas saruna ar papīru ir ne tikai tavs stāsts draugam, bet arī saruna ar sevi. Tas nav viegli un noteikti aizņems vairāk nekā pāris minūtes, tāpēc vasaras brīvlaiks būs īstais brīdis ieguldīt laiku patiesā sarunā ar sevi. Vēstuli noteikti saglabā un pārlasi pēc pusgada. Varēsi atzīmēt lietas, kuras jau būsi sasniedzis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā