Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

RECEPTES: Burgeri labākajās latviešu tradīcijās

© Publicitātes foto

Neskatoties uz to, ka latvieši ļoti iecienījuši burgerus, šo ēdienu esam pieraduši asociēt ar amerikāņu virtuvi. Lai piešķirtu burgeram latviskās tradīcijas, Latvijas Pārtikas ražotājs piedāvā 2 patriotisko burgeru receptes ar neierastām sastāvdaļām.

KŪPINĀTĀ SIERA BURGERS ar kartupeļu kraukšķiem BIEŠU MAIZĪTĒS

Sastāvdaļas (8 burgeriem)

4 nelieli kartupeļi

4 nelieli sīpoli

3 ēdamk. brūnā cukura

8 nelielas olas

nedaudz rapšu eļļas cepšanai

sāls, melnie pipari pēc garšas

“Latvijas Labumi” 8 liellopa gaļas burgerkotletes

8 biešu maizītes, pārgrieztas uz pusēm (paštaisītas - recepte seko zemāk, vai iegādātās)

8 šķēles kūpnātā siera

salātu lapas

Mērcei:

2 ēdamk. majonēzes

6 ēdamk. jogurta bez piedevām

2 ēdamk. tomātu pastas

sula no ½ citrona

sāls, melnie pipari

Pagatavošana

1) Gatavo kartupeļu kraukšķus. Sarīvē kartupeļus salmiņos un iemērcē tos aukstā ūdenī uz 10 min. Ūdeni nokāš, kartupeļus nosusini. Sakārsētā pannā uz neliela eļļas daudzuma apcep kartupeļus, līdz tie ir kraukšķīgi un zeltaini (tos cep pa daļām, skaties, lai uz pannas veidojas plāns rīvētu kartupeļu slānis).

2) Gatavo sīpolus. Sagriez tos plānos gredzenos un apcep, līdz tie ir zeltaini un nedaudz lipīgi. Cepšanas beigās pievieno cukuru un karamelizē sīpolus vēl ~1 min.

3) Liek cepties burgerkotletes uz karsta grilla vai sakārsētas pannas. Kad gandrīz gatavi - katrai kotletei virsū liec kūpinātā siera šķēli, lai tas izkūst.

4) Kamēr gatavojas kotletes, sajauc visas mērces sastāvdaļas un apcep olas.

5) Veido burgerus! Uz katras apakšējās maizītes puses liek mērcīti. Pa virsu liec kotleti ar sieru. Tad karamelizētos sīpolus, pēc tam salātu lapas, pēc tam - olu.

6) Pašā virsū uzber kartupeļu kraukšķus un pārklāj visu ar otru maizītes pusi. Burgers sanāk ļoti gards un gana sātīgs! Tieši tāds, kāds garšo Latvijas iedzīvotājam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā