Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Kas jāzina, iegādājoties jaunu mājvietu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

2.lapa

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

6. Aplūko dzīvokli un tā apkārtni diennakts tumšajā laikā

Komponents, kuram noteikti vajadzētu pievērst uzmanību un, kas nav mazsvarīgs, ir daudzdzīvokļu namā jau dzīvojošie cilvēki un apkārtnes kaimiņi. “Ieteiktu aplūkot dzīvojamā nama rajonu diennakts tumšajā laikā, tad varētu novērtēt apgaismojuma kvalitāti pagalmā, kā arī tas sniegtu pārliecību, ka apkārtnes iedzīvotāji par naktsdzīvi ir vienlīdzīgās domas ar tevi, ” stāsta “Merks” nekustamo īpašumu tirdzniecības projektu vadītāja, uzsverot, ka ne tikai apkārtnes iedzīvotāji ir tas, ko var izvērtēt naktī, dienas tumšajā laikā, var novērot arī citas lietas kā pārpildītu automašīnu stāvvietu vai nepietiekamu apgaismojumu uz ielas.

7. Izvērtē dzīvojamās platības izmēru

“Gadījumā, ja tiek veikta dzīvokļa rezervācija, svarīgi ir iedziļināties dzīvokļa plānojumā jāsaprot, vai būs pietiekami daudz vietas nepieciešamajām mēbelēm - lielajam drēbju skapim, veļasmašīnai, cik daudz brīvās telpas paliks pēc mēbeļu novietošanas - pietiekama platība ir ļoti svarīgs komponents. Pirms tiek noformēts pirkums, ir jāizprot, kā tiks organizēta tālākā dzīvošana jaunajā dzīvesvietā”, stāsta D. Tumšā.

8. Pievērs uzmanību izsauļojamībai

Svarīgs faktors ir skats pa logu, kā arī izsauļojamība. Dace Tumšā izklāsta: “Izsauļojamība nozīmē to, cik daudz dzīvoklī ieplūst saules gaisma. Jāsaprot, kāda tipa cilvēks ir jaunā dzīvokļa meklētājs. Logu novietojums dzīvoklī jāsalāgo ar ikdienas paradumiem, piemēram, vai cilvēkam svarīgi celties ar saules gaismu, vai, atnākot mājās, ir vēlme, lai dzīvojamajā istabā iespīd saules stari, vai arī ir nepieciešamība pēc saules gaismas guļamistabā”.

9. Pastaigājies pa esošo apkaimi

Ar mašīnu izbraukājot dzīvokļa apkārtni, nereti vien ir par maz. Dace Tumšā vislabāk iesaka, apkārtni izstaigāt, piemēram, aizejot līdz vietējam veiklam vai parkam. Šādas pastaiga ne vien ļaus labāk izbaudīt apkārtni, bet arī palīdzēs objektīvāk novērtēt veikalu, parku tuvumu, piemājas celiņu kvalitāti utml.

10.Uzņem bildes

Meklējot dzīvokli, visbiežāk sanāk apsvērt vienlaicīgi vairākus variantus, tāpēc bilžu uzņemšana palīdzēs atcerēties dzīvokļa izkārtojumu, logu skaitu un citus komponentus, ko nebūs izdevies paturēt prātā. Bilžu pārskatīšana, nereti ļaus kritiski apsvērt dzīvokļa piemērotību, izvairoties no papildus apskates organizēšanas.