Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

PIECI FAKTI: Ka pagatavot garšīgu kafiju

© scanpix

Cilvēkus nereti mēdz iedalīt "suņu cilvēkos" un "kaķu cilvēkos". Taču daudziem tikpat izteikti mīlestība polarizējas tējas vai kafijas virzienā un pārliecināt viņus par pretējo ir teju neiespējami. Taču mīlestību uz kafiju ir iespējams izkopt, labāk iepazīstot šo dzērienu un izvairoties no kļūdām tā pagatavošanā un lietošanā, ir pārliecināts viens no lielākajiem kafijas cienītājiem un kafijas eksperts Vilmārs Vjakse, atklājot piecus interesantus faktus par kafiju.

Kādu kafiju vislabāk dzert no rīta, pusdienās un vakarā?

Svarīgākais izvēles priekšnosacījums, protams, ir dzert tādu kafiju, kas garšo. Bet, ja mēs domājam arī par to, lai kafija palīdzētu rast mundrumu, der ievērot dažus nosacījumus, pieskaņojot dzērienus savām ikdienas maltītēm. No rīta droši var izvēlēties kafiju ar pienu, Cappuccino vai Latte. Ne vienmēr mums brokastīs ir pieteikami daudz laika, lai kārtīgi paēstu, tāpēc piens neitralizēs kafijas stiprumu un mazāk iedarbosies uz kuņģi. Savukārt, pienota kafija pēc brangām pusdienām ir viena no biežākajām kļūdām, ko Latvijā pieļauj daudzi cilvēki. Kuņģim jau tā ir slodze, bet, iedodot klāt kārtīgu porciju piena, šis process kļūst pavisam lēns. Tāpēc cerētā mundruma vietā pēc šādas kafijas cilvēki mēdz sajust nogurumu. Melna kafija vai espresso būtu labākā izvēle pēc kārtīgas maltītes. Kafija palīdzēs sašķelt uzturu un ķermenis varēs pilnvērtīgāk dot enerģiju smadzenēm un citiem orgāniem nevis tikai kuņģim. "Tiem, kas kafiju mīl tik ļoti, ka vēlas to baudīt arī vakaros, iesaku izvēlēties Espresso. Nereti ir dzirdēts maldīgs uzskats, ka Espresso ir visvairāk kofeīna. Tā nav. Viens Espresso pēc vēlas maltītes nakts miegu netraucēs, bet gan uzlabos", iesaka Vilmārs Vjakse.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā