Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

Tuvojas vasaras gardākais pasākums - "Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017"

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Šī gada 20. maijā Rīgas sirdī, Daugavas upes krastā, Lucavsalā, notiks šīs vasaras gardākais un smaržīgākais pasākums - "Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017", kas vienuviet pulcēs grilēšanas entuziastus, Latvijas labākos šefpavārus, kā arī vietējos mājražotājus un amatniekus. Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt šefpavāru meistarklases, degustācijas un dažādas brīvdabas sporta aktivitātes, jauno mūziķu pavadījumā.

Festivāla mērķis ir popularizēt un attīstīt grilēšanas kultūru un tradīcijas Latvijā, veicinot grilēšanas kā veselīga dzīvesveida pamata un veselīgu produktu apstrādes veida atpazīstamību sabiedrībā. Tā laikā apmeklētāji un dalībnieki varēs iepazīties ar dažādajām grilēšanas tehnikām, kā arī ar bagātīgo moderno grilu klāstu, par kuru plašajām iespējām varēs uzzināt ikviens interesents.

"Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017" Lucavsalā pulcēs arī vietējos grilēšanas entuziastus, kuri sacentīsies par festivāla čempiona titulu. Grilēšanas sacensības norisināsies dažādās disciplīnās: cūkgaļas ribiņu grilēšana, putnu fabrikas "Ķekava" piedāvāto produktu grilēšana, latvisku produktu pagatavošana un īpašā disciplīna "Fantāzija", kurā komandas varēs ļaut vaļa iztēlei. Čempionāta dalībnieku sniegumu vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas šefpavāri un grilēšanas entuziasti. Pieteikšanās grilēšanas entuziastu čempionātam noslēgsies 17. maijā.

Festivāla laikā grilētāju apvienība "Grilētāju Brālība" sadarbībā ar recepšu portālu "Bonappetit.lv" un putnu fabriku "Ķekava" vēlas noskaidrot arī Latvija varošāko vistu stilbiņu ēdāju! Šajā sacensībā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir pārliecināts par savām spējām vai vēlas par tām pārliecināties!

Grila un BBQ Festivāls from Bon Appetit.lv on Vimeo.

Gardajā pasākumā aizraujošas nodarbes atradīs ikviens apmeklētājs. Paralēli entuziastu grilēšanas čempionātam un vistu stilbiņu ēdāju sacensībām, norisināsies šefpavāru meistarklases un Latvijas amatnieku un mājražotāju tirdziņš. To visu būs iespēja baudīt radio SWH dīdžeju un jauno mūziķu pavadījumā, kurus noteikti atpazīs radio SWH raidījuma "Priekšnams" klausītāji. Ikviens apmeklētājs kopā ar ģimeni un draugiem varēs ļauties dažādām brīvdabas sporta aktivitātēm, piemēram, krosmintonam un spaikbolam, kā arī bez maksas izmēģināt Surf Pro SUP dēļus un saņemt instruktora padomus.

Grilēšanas festivāli kaimiņzemēs Igaunijā un Lietuvā norisinās jau 16 gadus, ik reizi pulcējot simtiem vietējo amatnieku un mājražotāju, kā arī vairāk nekā 20 000 apmeklētāju, tostarp grilēšanas entuziastus, kuri labprāt dalās ar savu pieredzi un iepazīst jaunākās grilēšanas tehnoloģijas un tendences. "Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017" norisināsies 20. maijā no plkst.11.00 Lucavsalā. Ieeja pasākumā bez maksas.

Plašāka informācija: www.grilfests.lv