Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Restorānu nedēļa Valmierā: Šefpavāri iepazīstina ar ēdienkarti

© Nora Krevneva, F64 Photo Agency

No 8.-14. maijam Valmierā pirmo reizi norisinās Restorānu nedēļa. Nedēļas ietvaros gardēžiem iespēja nobaudīt izsmalcinātas maltītes kādā no pieciem piedāvātajiem restorāniem Valmierā, Burtnieku un Kocēnu novados.

Maltītes iespējams nobaudīt restorānos ‘’Rātes vārti’’, ‘’Vecpuisis’’, ‘’Agnese”, Dikļu pils restorānā un Valmiermuižas Alus darītavā.

Restorānu nedēļas piedāvājums restorānā "Rātes vārti":

Pateicoties restorānu nedēļas konceptam ‘’Ar dabu šķīvī’’, ko izstrādāja Valmiera sadarbībā ar Rīgas - Gaujas reģiona partneriem (Cēsīs, Siguldā, Gaujas Nacionāla parka tūrisma klasteri un Rīgas Tūrisma attīstības biroju) ‘’Eiropas gastronomijas reģiona 2017’’ ietvaros, sniedz iespēju apmeklētājiem nobaudīt dažādas Latvijas dabas veltes. Restorāni piedāvājumā ir gan zaķskābenes, rabarberi, savvaļas ķiploki, gan dažādi dārzeņi, dīgsti un dzinumi.

Restorānu nedēļas piedāvājums restorānā "Vecpuisis":

Restorāni piedāvā trīs kārtu maltīti 15 vai 20 eiro vērtībā, lai nobaudītu īpaši izstrādātas maltītes restorānos, ir jāveic iepriekšēja rezervācija.

Valmieras restorānu nedēļa ir viena no ‘’Eiropas gastronomijas reģions 2017’’ norises vietām Rīgas - Gaujas reģionā. Rīgas - Gaujas reģions ir ieguvis tiesības nest Eiropas gastronomijas reģiona titulu. Šo titulu 2017. gadā ir ieguvušas arī Orhūsa un centrālā Dānija, Lombardijas reģions Itālijā. Šī pasākuma mērķis ir apvienot dažādus Eiropas reģionus, kuru vietējais ēdiens un tā specifika ir daļa no kultūras.