Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

GARDĒŽIEM: Vienkāršas ēdienu receptes piektdienai

© gardēži.lv

Darba nedēļas izskaņā, kad sakrājies nogurums, tomēr ir vēlme visai ģimenei pagatavot ko patiesi gardu un vienkāršu, ar noderīgām ēdienu receptēm dalās portāls "gardēži.lv".

Tomāti ar mocarellu piparmētru un citrusa mērcē

Sastāvdaļas:
400 g tomātu, sagriezti kubiņos
10 sniega zirņu (pākstīs), sagriezti smalkāk
120 g saldētu zaļo zirnīšu, atlaidināti
250 g mocarellas siera, saplucināts gabaliņos
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

mērcei:
1 citrona sula + smalki sarīvētas miziņas no 1/2 citrona
15 piparmētru lapiņas, smalki sagrieztas
15 ml Extra Virgin olīveļļas
1/2 tējk. baltā cukura

Pagatavošana:

  • Bļodā sajauc tomātus, sniega zirņus, zaļos zirnīšus un piparus, visu samaisi un kārto šķīvjos;
  • Pa virsu liec mocarellas sieru;
  • Sajauc visas mērces sastāvdaļas, kārtīgi samaisot. Pārlej salātiem un pasniedz.

Krēmīga un maiga zupa ar kraukšķīgām bekona šķēlēm

Sastāvdaļas:
1 ēd.k. sviesta
2 ēd.k. eļļas cepšanai
3 kartupeļi, nomizoti, sagriezti gabaliņos
1 puravs, sagriezts šķēlītēs
1,5 l karsta dārzeņu buljona
1 ēd.k. sarīvēta parmezāna siera
100 ml saldā krējuma
100 g kūpinātu bekona šķēlīšu

Pagatavošana:

  • Katliņā sakarsē sviestu un 1 ēd.k. eļļas;
  • Pievieno kartupeļus un puravus un cep uz vidēji mazas liesmas, līdz puravi kļūst caurspīdīgi;
  • Tad pievieno buljonu un vāri, līdz kartupeļi ir mīksti;
  • Sablenderē un izkās zupu caur sietu, lai tā būtu krēmīgāka;
  • Lej zupu atpakaļ katliņā un karsē. Pievieno sieru un saldo krējumu un pavāri vēl 3-5 minūtes;
  • Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep tajā plānās bekona šķēlītes, līdz bekons ir kraukšķīgs un čurkst;
  • Pasniedz zupu kopā ar kraukšķīgo bekonu.

AVOTS: gardēži.lv