Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Ķīpsalā pirmoreiz notiks fitnesa dienas

SUP ENTUZIASTS,CrossFit treneris un grupas Gain Fast līderis Kaspars Zlidnis sestdien pulksten 15 uz Ķīpsalas atvērtās skatuves satiksies ar Latvijas SUP asociācijas dibinātāju Kristapu Salenu un starptautisku SUP sacensību dalībnieku Arvi Iļinu, lai ikvienam interesentam pastāstītu par SUP – pasaulē visstraujāk augošo ūdens sporta veidu © Privāts arhīvs

Sportisti, ceļotāji, atpūtnieki, motobraucēji, mednieki, copmaņi, laivotāji un visi aktīvās atpūtas piekritēji šajā nedēļas nogalē ir aicināti uz Ķīpsalu, kur no piektdienas līdz svētdienai gaidāmas aktīvās atpūtas un sporta izstādes Atpūta un sports, Medības un makšķerēšana, Motocikls un Baltic Boat Show.

«Šogad pirmoreiz līdztekus izstādes ekspozīcijai sestdien un svētdien norisināsies arī Fitnesa dienas Ķīpsalā. Interesenti bez papildu maksas varēs apmeklēt lielisku profesionāļu vadītas lekcijas, kā arī piedalīties dažādos sporta klubu izmēģinājuma treniņos,» stāsta Atpūtas un sporta projekta vadītājs Mārtiņš Druvkalns, atgādinot neaizmirst mājās sporta tērpu. Viņš sola, ka interesanti būs gan amatieriem, gan arī tiem, kas ar sportu ir uz tu. Sestdien ikviens interesents tiek aicināts uz atklātām lekcijām, lai rastu atbildes, piemēram, uz jautājumiem, kā pareizi pievērsties sportošanai un kā atkopties pēc sporta traumām. Savukārt svētdien ikviens interesents tiks aicināts piedalīties daudzveidīgās atklātās fitnesa nodarbībās, tajā skaitā bodyArt un CrossFit iepazīšanās treniņos, ko vadīs sporta klubu Atlētika, bodyArt un CrossFit treneri. Detalizētāka pasākumu programma: bt1.lv.

Jau ierasti Ķīpsalā notiks arī vairākas sacensības: 24. martā norisināsies Latvijas Neredzīgo sporta savienības Latvijas čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā un hiphopa deju sacensības, bet 25. martā - Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu. Savukārt 26. martā Ķīpsalā satiksies spēcīgākie Latvijas un Baltijas ārmresleri, jo norisināsies Latvijas Ārmreslinga federācijas rīkotā 2017. gada Latvijas kausa posmu sērija. Apmeklētājiem būs lieliska iespēja ne tikai vērot un just līdzi sportistiem, bet arī skatīties paraugdemonstrējumus un pašiem piedalīties dažādās aizraujošās aktivitātēs.

Ķīpsalā varēs uzzināt arī par SUP dēļošanu un iegādāties visu nepieciešamo inventāru. Savukārt, ja peldēt ar SUP dēli gribas, bet pārliecības par prasmēm nav, tad Baidarių centras iesaka izvēlēties absolūtu jaunumu - SUP dēli ar velosipēdam līdzīgu stūri. Ar to pārvietoties būs viegli pat iesācējam.

Ne mazums pozitīvu emociju un nostalģijas sagādās arī biedrības Retromoto ekspozīcija, kas veltīta motociklu vasarai iz kolhozu laikiem. Toreiz jaunieši, lai laistu uz copi, vizinātu skuķus un kaitinātu omi, par labu atzina arī minneles un kavrus.

Izstādē Atpūta un sports šogad piedalīsies gandrīz 200 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Ķīnas un Vācijas, kas apmeklētājiem prezentēs savus produktus - no sporta apģērbiem, apaviem un inventāra līdz pat transportlīdzekļiem braukšanai pa zemi un ūdeni.

***

IZSTĀŽU DARBALAIKS

24., 25. martā - no pulksten 10 līdz 19

26. martā - no pulksten 10 līdz 17