Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

5 ieteikumi mirdzošiem matiem

© depositphotos.com

Nereti dažādas matu problēmas rodas tādēļ, ka tiek pieļautas kļūdas to mazgāšanā, jo šajā procesā ietilpst ne tikai vienkārša matu mazgāšana, bet arī to rūpīga skalošana un veidošana. Praktizējot pareizu matu kopšanu, iespējams ievērojami uzlabot to veselību, kā arī padarīt tos mirdzošus un spīdīgus.

Kādas ir piecas biežāk pieļautās kļūdas matu mazgāšanā, un kā tās novērst, lai saglabātu matus mirdzošus un veselīgus, stāsta zīmola Dove vadītāja Jūlija Kravčenko.

1. Iesākumā ir jāļauj matiem samitrināties

Var šķist pavisam loģiski un ierasti ieiet dušā, ātri samitrināt matus un uzreiz sākt tos mazgāt ar šampūnu. Tomēr, lai pilnvērtīgi izmazgātu matus, ir nepieciešams vismaz 30 sekunžu ļaut matiem samitrināties, tādējādi noskalojot virsējo putekļu kārtu. Un tikai tad mati būs pilnībā sagatavoti mazgāšanai ar šampūnu.

2. Karsts ūdens matiem nav piemērots

Ilga un karsta duša ir patīkama, īpaši gada aukstajā sezonā, bet diemžēl matiem karsts ūdens nav piemērots, un tas var tos ievērojami bojāt. Pārāk karsts ūdens atver matu epidermu, kā rezultātā mati zaudē dabiskos mitrinātājus, kļūst novājināti un sāk spuroties. Savukārt vēsāks ūdens palīdz saglabāt matu virskārtu aizvērtu, līdz ar to mati nespurojas un ir mitrināti.

3. Kondicionieris jāliek tikai matu galos

Daudzi cilvēki matu mazgāšanai izmanto tikai šampūnu, atsakoties no kondicioniera lietošanas, jo tas it kā padara matus smagus un tie zaudē apjomu. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tas notiek vienīgi tad, ja kondicionieris tiek likts matu saknēs, kas nav pareizi. Kondicionieris ir jāliek matu galos, kas ir sausi, lai piešķirtu tiem zīdainu tekstūru, samazinātu spurošanos, kā arī pasargātu tos no lūšanas.

4. Nav nepieciešams mainīt šampūnus

Tas ir mīts, ka, ilgstoši lietojot vienu un to pašu šampūnu, tas ar laiku vairs nesniedz vēlamo efektu. Patiesībā, nav nepieciešams nepārtraukti mainīt šampūnus, lai iegūtu tīrus un veselīgus matus. Šampūns ir jāmaina tikai tad, ja tas ir nepieciešams jūsu matiem - piemēram, ja mati biežāk tiek veidoti ar fēnu un matu taisnotāju, piemērots būs mitrinošs šampūns.

5. Izķemmējiet matus tieši pirms mazgāšanas

Mitri mati ir daudz trauslāki nekā sausi, tādēļ pret tiem jāizturas saudzīgi. Viena no sliktākajām lietām, ko var darīt, ir raut ķemmi cauri mitriem matiem, mēģinot tos atpiņķerēt. Tā vietā labāk izķemmējiet matus tieši pirms mazgāšanas. Dušas laikā, lai labāk ieklātu kondicionieri matos, izmantojiet matu ķemmi ar platiem sariem, savukārt pēc tam matus ķemmējiet no galiem, lai radītu mazākus bojājumus matu saknēm.