Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Māja

MEKLĒ MĀJAS: Jauki sunīši lūko pēc gādīga saimnieka

Septiņus mēnešus vecā suņmeitiņa ir aizkustinošs jaukums – pūkainas austiņas, «zemā šasija», maķenīt palīkas, īsas ķepiņas. © Publicitātes foto

Iepazīsties ar dažiem no patversmes iemītniekiem

Vidēja auguma pasmalkas miesas būves suņpuisis Frodo ir īstens šķelmis, mūžīgais optimists, dzīvesprieka mutulis. Piemērots aktīviem saimniekiem, kuri ar suni darbojas - dodas pastaigās, spēlējas, iesaista ikdienas solī un kuriem jaukais Frodo būs pilntiesīgs ģimenes loceklis. Adoptējams arī ģimenē ar bērniem. Ķekavas Mežavairogi: 24422440.

Nelielā auguma rudi brūnā sunīte Dona lūko pēc mājām, kur tiks lolota un lutināta. Rējējiņa ir enerģiska, bet vienlaikus arī spēj būt pieklājīgi delikāta. Piemērota suņus dievinošiem saimniekiem, tikai dzīvošanai iekštelpās. Ķekavas Mežavairogi: 24422440.

Sniegbaltais pūkrausis ir aktīvs, dzīvespriecīgs, pēc cilvēka uzmanības alkstošs suņvīrelis, augumā zem vidējā, taču arī ne mazsunītis. Tikai dzīvošanai iekštelpās. Viņa kažoks būs rūpīgi kopjams - varēsiet to regulāri ķemmēt, bet, ja slinkums māks, pūku nofrizēt nost. Valmieras patversme: 29230307.

Nelielā auguma melnbaltais spēkmitriķītis - visticamāk, takša jauktenītis, marta sākumā atrasts Valmieras apkaimes Burkānciemā, taču tā arī dirn patversmē, īpašnieku nemeklēts. Jestrs, dzīvespriecīgs līkkājītis - strupulītis. Piemērots aktīviem saimniekiem, kuri spēj nodrošināt, lai suns neklaiņotu. Valmieras patversme: 29230307.

Nelielā auguma rudulīte ir sapnis, ne suns - mīļa, sirsnīga, prātīga, kārtīga, teicami sadzīvo ar citiem četrkājiem. Mazulītei, kuras vecums ir ap diviem gadiem, tiek meklētas mājas ar sirsnīgu, atbildīgu ģimeni, kur suns būs mīlulis. Saldus patversme: 29391282.

Septiņus mēnešus vecā suņmeitiņa ir aizkustinošs jaukums - pūkainas austiņas, «zemā šasija», maķenīt palīkas, īsas ķepiņas. Saulstariņš alkst sirsnības, mīļuma, rūpju un mazliet arī apmācības. Suns kā pilntiesīgs ģimenes loceklis dzīvošanai iekštelpās. Saldus patversme: 29391282.

Mazā auguma ķipariņš, kas par klaiņošanu februāra nogalē tika «arestēts» Dobelē, tā arī nemeklēts nīkst patversmē. Ja esat mazsunīša meklējumos un savu mīluli lolosiet, lutināsiet, pieskatīsiet un krietni aprūpēsiet, dodieties pakaļ šobrīd skumju māktajai mazajai suņsirsniņai! Saldus patversme: 29391282.

Lielā auguma zeltainrudais skaistulis Mango ir nepilnus divus gadus vecs. Komunikabls, labsirdīgs lācītis. Piemērots kā draugs un kompanjons privātmājā vai lauku sētā, taču ķēdes dzīvi sunim nepiedāvāt! Saldus patversme: 29391282.

Simt un viens melns punkts gūlis skaistules Ēras, bet brūni plankumi - Vikas kažokā. Pirms mēneša patversmē atskanēja tālruņa zvans: vai varam paņemt suni, kura īpašniece, lūdzot dzīvnieku pieskatīt uz divām nedēļām, pazudusi nu jau četrus mēnešus un neatbild uz atstātā tālruņa zvaniem? Vēl lielāks pārsteigums bija, kad uz patversmi tika atvesti pat divi suņi, turklāt dalmāciešu šķirnes! Sākot šķetināt dīvaino stāstu, noskaidrojās, ka šķirnes suņu saimnieku vidē esot ierasta prakse savu suni uzticēt kādam profesionālim, lai viņš piedalās izstādēs, nodrošina vaislas darbu utt. Tad nu kāda persona šādi darbojusies - gan pati iegādājusies šķirnes suņus, gan sniegusi pakalpojumus, vien neizprotamu iemeslu dēļ dalmācietes atstājusi it kā uz īsu laiku citai audzētājai, kura savukārt nevēlējās paturēt suņus pavisam. Baisi, ka tas nav pirmais gadījums, līdzīgi viņa izrīkojusies arī ar labradoriem. Patversme ar iesniegumiem ir vērsusies atbildīgajās instancēs. Abas skaistules, mēneša laikā tā arī nesagaidījušas saimnieci, pieejamas adopcijai. Ēra un Vika ir 2-3 gadus vecas, ļoti aktīvas, pret cilvēkiem labdabīgi noskaņotas, bet brīžiem var būt arī tramīgas. Adoptējamas atsevišķi, jo savā starpā mēdz arī villoties (nav asinsradinieces). Noteikti būs skolojamas, mācāmas! Tikai dzīvei privātmājā, pacietīgiem, ar suni strādāt gataviem saimniekiem. Pirms jūtu uzplūdā neapdomīgi steigt pēc šķirnes suņa uz patversmi, obligāti jāiepazīstas ar šķirnes raksturojumu, uzvedības un apmācības specifiku - dalmācietis reālajā dzīvē un dalmācietis kino ir divas ļoti atšķirīgas «lietas»! Vairošanai sunītes vairs nebūs derīgas, tikai kā mājas mīluļi. Rīgas Labās mājas: 26617636.