Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

IZVĒLIES SAVĒJO: Da­žā­du ma­ni­kī­ra vei­du īpa­šī­bas un at­šķi­rī­bas

© F64

Na­giem vien­mēr ir jā­būt skais­tiem, spī­dī­giem un ve­se­lī­giem, tā­pēc par tiem jā­rū­pē­jas. Na­gu kop­ša­nā ie­spē­jams iz­man­tot daudz da­žā­du teh­ni­ku, tā­pēc tiek pie­dā­vā­ti vai­rā­ki ma­ni­kī­ra vei­di. Tiem ir gan ko­pī­gas ie­zī­mes – na­ga for­mas iz­vei­do­ša­na, ku­ti­ku­las no­ņem­ša­na un arī na­gu la­kas uz­klā­ša­na –, gan at­šķi­rī­gas. Ie­pa­zīs­ti­nām ar da­žā­du ma­ni­kī­ra vei­du īpa­šī­bām un at­šķi­rī­bām, lai va­rē­tu iz­vē­lē­ties sa­vē­jo.

KLA­SIS­KAIS MA­NI­KĪRS no­zī­mē na­gu ap­vī­lē­ša­nu un pie­mē­ro­tā­kās for­mas iz­vei­do­ša­nu. Pēc tam uz na­giem uz­klāj krē­mu vai šķī­du­mu, lai ku­ti­ku­lu bū­tu vieg­lāk at­bī­dīt vai no­ņemt. Tā­lā­ka­jā pro­ce­sā tiek veik­tas ro­ku pel­des, pēc ku­rām se­ko ku­ti­ku­lu at­bī­dī­ša­na un no­grie­ša­na. Fi­nā­lā ro­kās ie­smē­rē ba­ro­jo­šu un no­mie­ri­no­šu krē­mu.

FRAN­ČU MA­NI­KĪRS ir otrs po­pu­lā­rā­kais ma­ni­kī­ra veids. Šī ma­ni­kī­ra at­šķi­rī­ba slēp­jas na­gu vei­do­ša­nā ar na­gu la­kas pa­lī­dzī­bu. Fran­ču ma­ni­kī­ra pa­mats - na­gus no­la­ko ar la­ku mai­gi ro­zā krā­sā vai na­ga da­bis­kā krā­sā, bet uz na­ga aug­šē­jās ma­li­ņas uz­klāj bal­tu la­ku. Kad na­gi ir no­žu­vu­ši, tos pār­klāj ar caur­spī­dī­gu la­kas virs­kār­tu, lai iz­lī­dzi­nā­tu na­gu virs­mu.

EIRO­PAS MA­NI­KĪ­RU, ko dē­vē arī par sau­so ma­ni­kī­ru, veic tā­pat kā kla­sis­ko ma­ni­kī­ru. Ta­ču gal­ve­nā at­šķi­rī­ba, ka ku­ti­ku­la tiek no­ņem­ta ar spe­ci­ālu šķid­ru­mu, ne­vis ar šķē­rī­tēm. Iz­vē­lo­ties šā­du ma­ni­kī­ra vei­du, jā­ie­vē­ro in­struk­ci­ja - šķī­du­mu uz na­giem, lai no­ņem­tu ku­ti­ku­lu, ne­drīkst tu­rēt il­gāk par no­rā­dī­to lai­ku.

KAR­STAIS MA­NI­KĪRS ir kla­sis­kā vai Eiro­pas ma­ni­kī­ra pa­veids un var būt gan ma­ni­kī­ra sa­stāv­da­ļa, gan at­se­viš­ķa pro­ce­dū­ra. Šī ma­ni­kī­ra lai­kā spe­ci­ālā van­ni­ņā tiek sa­sil­dīts īpašs mai­sī­jums, bal­zams vai krēm­vei­da los­jons. Ta­jā uz da­žām mi­nū­tēm tiek ie­mēr­kti pirk­stu ga­li un ro­kas. Pēc tam lī­dzek­lis tiek ie­ma­sēts ro­ku ādā, ku­ti­ku­lā un na­gos.

SPA MA­NI­KĪ­RU var dē­vēt par ārst­nie­cis­ku pro­ce­dū­ru kom­plek­su, ko ap­vie­no ar re­lak­sē­jo­šu ro­ku ma­sā­žu, kas pa­līdz no­ņemt sa­sprin­dzi­nā­ju­mu un uz­la­bo ga­ra­stā­vok­li. Gal­ve­nā at­šķi­rī­ba - pro­ce­dū­ras lai­kā iz­man­to lī­dzek­ļus, kas at­miek­šķē un no­lo­ba ve­cās ādas šū­nas. Re­zul­tā­tā tiek uz­la­bo­ta ādas ve­se­lī­ba - tā tiek mit­ri­nā­ta un at­jau­no­ta.

PA­RA­FĪ­NA MA­NI­KĪRS ir lī­dzīgs kar­sta­jam ma­ni­kī­ram, ta­ču van­ni­ņa tiek pil­dī­ta ar kos­mē­tis­ko pa­ra­fī­nu, ku­rā ir ap­vie­nots ādai un na­giem ne­pie­cie­ša­mu vie­lu kom­plekts. Uz ro­kām (vis­pirms tās at­brī­vo no at­mi­ru­ša­jām šū­nām) uz­klāj eļ­ļu vai trek­nu krē­mu, un ro­kas vai­rā­kas rei­zes ie­mērc van­ni­ņā uz 15 līdz 20 mi­nū­tēm. Re­zul­tā­tā ro­ku āda un na­gi tiek mit­ri­nā­ti, sa­ņem ne­pie­cie­ša­mos vi­ta­mī­nus un mik­ro­ele­men­tus.

Lai uz­klā­tu uz na­giem la­ku, zem tās vis­pirms jā­uz­klāj na­gu stip­ri­no­ša la­ka, kas kal­po arī kā bā­zes la­ka. Tā pa­lī­dzēs iz­vai­rī­ties no krā­sai­no la­ku ie­tek­mes - tās pa­da­ra na­gus sau­sus, dzel­te­nus un ra­da ci­tas pro­blē­mas.

.