Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Māja

MEKLĒ MĀJAS. Dzīvnieki patversmēs turpina gaidīt...

Nelielā auguma plušķainīte Čapiņa gaida krietnu cilvēku © Publicitātes foto

Suņi un kaķi, kas mīt patversmēs, gaida savu īsto saimnieku.

«Es nevēlos dzīvot kā bezpajumtnieks - ēst uz ielas, gulēt uz ielas! Zinu, kas ir siltums, kas ir kaķu tualete, kas ir nagu asināmais un mīksta guļvieta.. Esmu noguris no mūžīgā stresa un bailēm... Vēlos atkal būt mājas mīlulis, gulēt uz palodzes un gaidīt saimnieku, glausties gar viņa kājām, vēlos, lai mani samīļo, paņem rokās un pabužina. Tad mēs abi mierīgi pavakariņotu. Es laiski zvilnētu uz dīvāna blakus savam cilvēkam, līdz abi aizmigtu...» Tāds ir runčuka Rino dvēseles kliedziens cilvēkiem saprotamā valodā. Tukuma patversme: 26885916.

Nelielā auguma plušķainīte Čapiņa gaida krietnu cilvēku, kuram vienmēr atliks laiks sunīti samīļot, izķemmēt, izvest pastaigā, ja vajadzīgs - pie daktera nogādāt. Paklausīga un uzmanīga, viņa teciņus vien iet līdzās; uzrunāta, tūlīt būs blakus, gan ķepu pasniegs kā draudzības zīmi, gan buču uz vaiga iedos. Saimniekiem būs izvēle: Čapiņas kažoku ataudzēt pelēksudrabainās lokās vai frizējot piešķirt, piemēram, šnaucera tipa rējēja izskatu. Tukuma patversme: 26885916.

Mazā auguma sunīte Betiņa vēlas mazu, bet savu vietiņu pie mūrīša, ēdiena trauciņu un mīlestību. Prieku sagādā saulīte, kāda vēja pūsta lapiņa un viss, kas ir ap viņu. Sals un sniegs nebiedē enerģisko suņmeitēnu. Sunītes sapnis ir dzīve lauku mājā, kur brīžiem var būt arī pati sev saimniece. Pie pavadas prot iet, bet negrib cilvēku apgrūtināt. Gudra, saprot, ka no mājām tālu prom nedrīkst doties. Mīļa un sirsnīga sunīte. Tukuma patversme: 26885916.

Meklējam mājas foršam, sešus mēnešus vecam kaķpuikam - ļoti mīlīgs, komunikabls, draisks, labi saprotas ar citiem dzīvniekiem. Alūksnes Astes un ūsas: 29477535.

Lielā auguma spēka mitriķis, jācer, būs tikai ceļu mājup pazaudējis. Staltais, brašais, raksturā gudrais un labsirdīgais suns 6. februārī atrasts Alūksnes novada Mārkalnes pagastā starp Pededzi un Mārkalni. Saimniek, pasteidzies, šādu skaistu un gudru suni ātri iekāros citi ļaudis! Alūksnes Astes un ūsas: 29477535.

Lai arī pūdeļi vairs nav modīgi suņi, tomēr joprojām pieprasīti. Lūk, pūdeļu mīļotāji, aujiet kājas un uz Valmieru prom, jo tur patversmē pēc jaunas dzīves sākuma gauži ilgojas pelēkais sprogainītis - suņvīriņš labākajos gados ar ļoti jauku raksturu. Valmieras patversme: 29230307.

Laikveidīga, bet varbūt vilkveidīga melnbaltā raibulīte Zita ir gadu veca, aktīva, atraktīva un draudzīga sunīte. Piemērota arī ģimenei ar bērniem, taču ar noteikumu, ka suns nav dzīva spēļmanta, bet ganpilntiesīgs ģimenes loceklis. Saldus patversme: 29391282.

Pelēcis, lai arī fotogrāfijā izskatās nobijies, patiesībā ir maigas dabas, nosvērts, prātīgs suņvīriņš vecumā ap pieciem gadiem. Vairāk piemērots kā draugs un kompanjons, ķēdes dzīvi tikai kā sargsunim nepiedāvāt. Saldus patversme: 29391282.

Rotveilera tipa spēkavīrs Robis ir astoņus gadus vecs. Nosvērts, prātīgs, dzīvesgudrs suns, piemērots atbildīgiem un ar suņu audzināšanas pieredzi apveltītiem ļaudīm kā draugs un kompanjons. Pavisam mazu bērnu klātbūtne katram gadījumam nebūtu vēlama. Saldus patversme: 29391282.

Pelēksidrabainā skaistule Keta vislabāk jutīsies lauku mājās, kur varēs būt galvenā mājas saimniece. Saviem cilvēkiem būs gan mīļkaķis, gan darbīga saimniecīte, gan arī mazliet blēņdare un nedaudz princese. Saldus patversme: 29391282.

Pūkainā skaistule ir divus gadus veca kaķenīte, kas apzinās savu vērtību. Nav adoptējama ģimenē ar maziem bērniem vai ar citiem mājdzīvniekiem, piemērota tikai ļaudīm, kuri saprot: cilvēks kalpo kaķim. Saldus patversme: 29391282.