Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

MEKLĒ MĀJAS: Jauki suņuki ilgojas pēc gādīga saimnieka

Vidējā auguma sunītes Džūlija un Nona patversmē nonāca saimnieces veselības problēmu dēļ. Otrs suns nākamājā bildē © Publicitātes foto

Šobrīd suņi mitinās patversmē, bet ļoti ilgojas pēc laba saimnieka un īstām mājām.

16. janvārī Alūksnē pie Sisenīša ezera bebru slazdā, iespiežot galvu, bija iekritis vidēja auguma melnbalts suņu opis. Par laimi, cilvēki viņu atrada vēl dzīvu. Patversme ļoti cer, ka saimnieki to meklē, nevis iedomājas, ka vecais suns aizgājis nomirt. Ja atpazīstat suni un zināt, kurās mājās viņš dzīvo, lūdzu, sazinieties ne tikai ar saimniekiem, bet arī ar patversmi!

Alūksnes Astes un ūsas: 29477535.

Pēc saimnieces nāves bāreņos palicis mazsunītis - baltmelns ķipariņš vecumā ap 10 gadiem. Tik maza auguma suņiem tas ir tikai pusmūžs, viņi var nodzīvot vēl savus 7-10 gadus. Suņuks piemērots dzīvei klusā, harmoniskā vidē, ideāls sabiedrotais kādai omei. Sākumā gan maķenīt pacietības būs vajadzīgs, lai mazās, nobijušās un šobrīd skumju māktās dzīvībiņas sirsniņu atkal atkausētu.

Ķekavas Mežavairogi: 24422440.

Vidējā auguma sunītes Džūlija un Nona patversmē nonāca saimnieces veselības problēmu dēļ. Abas saradušas kā cimds ar roku, tāpēc ļoti priecātos, ja kāds pieņemtu kopā. Pelēcīte Džūlija ir aptuveni 8 gadus veca, aktīva un enerģiska, mīļa pret cilvēkiem un teicami sadzīvo ar citiem suņiem. Džūlija izturējusi kinoloģes testu un patlaban palīdz socializēties un atvērties bērniņiem ar veselības problēmām. Paklausīgā un sabiedriskā Džūlija lieliski iederēsies arī ģimenē ar maziem bērniem. Savukārt Nona ir aptuveni divus gadus veca mīļsune. Arī viņai enerģijas ir gana daudz, lai skrietu, dauzītos un ietu garās pastaigās. Visas labās rakstura iezīmes Nona ir mācījusies no Džūlijas.

Rīgas Ulubele: 27803333.

3. janvārī Gulbenes novada Stradu pagastā atrasts vidēja auguma gaiši brūns suņpuisis. Dienas rit, bet saimnieks viņu nemeklē. Vai tiešām gaida, ka suns pats pārnāks mājās?

Alūksnes Astes un ūsas: 29477535.

Divi skaistuļi - krievu Eiropas laikas šķirnes suņi Lūsija (4 g.) un Melvins (3 g.) - lūko pēc jaunam mājām un saimniekiem, vēlams, šķirnes pazinējiem, jo laikas tomēr ir medību suņi, nevis sargi. Taču arī aktīvi cilvēki var kļūt par skaistuļu saimniekiem, jo sevišķi, ja viņi vēlas sportot kopā ar suņiem.

Ķekavas Mežavairogi: 24422440.

Nepilnus divus gadus vecā krievu Eiropas laika Zāra meklē mājas un labus saimniekus. Kā jau šķirnei piedien, nav sargsuns; pret cilvēkiem būs pats sirsnības un mīļuma iemiesojums, toties citus kustonīšus, kas mazāki par viņu - kaķus, mājputnus -, uztvers par medījumu. Ja adoptē uz lauku sētu meža ielokā, slēgts pagalms vai voljers obligāts, citādi Zāra pa mežu vien dzīvosies. Ķēdes dzīvei nav piemērota.

Ķekavas Mežavairogi: 24422440.

16. janvārī Ķekavas novada Valdlaučos atrasts vidēja auguma melnītis, kura dzīslās varētu ritēt arī laikas šķirnes asins. Pagaidām vēl patversmē cer, ka jaunulim, kuram ir 2-3 gadi, pakaļ atsteigs saimnieki.

Ķekavas Mežavairogi: 24422440.

Jauna, skaista, sirsnīga, aktīva - nu ļoti jauka sunīte 11. janvārī atrasta Alūksnes novada Mārkalnes pagastā, Cirakalnā. Ja īpašnieki nemeklēs, būs gatava kļūt par pilntiesīgu locekli kādā jaukā, atbildīgā ģimenē.

Alūksnes Astes un ūsas: 29477535.

13. janvārī šis brūnganais aptuveni trīs gadus vecais vidējā auguma suņvīrs pieklīdis svešās mājās Rubas pagastā. Saimniek, lūdzu, meklē savu suni un brauc viņam pakaļ!

Saldus patversme: 29391282.