Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

IESKATIES: Cilvēku nodoti mīluļi meklē mājas

Rika © Publicitātes foto

Nav tiesa, ka suns vai kaķis mierīgi ārā pārlaidīs stindzinošās naktis un dienas. Dzīvnieki var apsaldēties un pat nosalt.

Savi mājdzīvnieki lielā salā ir jālaiž iekštelpās, jāatceras par siltu ūdeni zibenīgi sasalstošajā dzeramtraukā un treknāku siltu ēdamo divas reizes dienā. Ceļā sastopot klaiņojošu dzīvnieku, neatstājiet viņu bezpalīdzīgā stāvoklī - ziņojiet policijai, tuvākajai patversmei!

Ja redzat, ka ielu kaķiem nav iespēju kur patverties, nolieciet viņiem kādu kartona kasti ar sedziņu vai citu guļvietiņu uzmeistarojiet, bet pēc sala beigām neaizmirstiet novākt. Ielu kaķus var ielaist daudzdzīvokļu namu kāpnēs, tikai jāparūpējas arī par kaķu tualeti un tās tīrīšanu, lai nerastos konflikti ar kaimiņiem.

***

MEKLĒ MĀJAS

Mums viņu vairs nevajag - īsi un kodolīgi skan īpašnieka lēmums, uzzinot, ka par klaiņošanu arestētā sunīte nonākusi patversmē... Rika februārī svinēs gada jubileju, raksturā draudzīga, nebēdnīga, sirsnīga, aušīga - kā jau pusaudze. Skolojama un lolojama, augumā zem vidēja izmēra.

Tukuma patversme: 26885916.

Mazais nešpetnelis (it kā esot čivavas un špica jauktenītis) savā nepilnu gadu ilgajā mūžā sariebis visai ģimenei: bērniem un pieaugušajiem, tāpēc nodots patversmē. Klēpjsunītim tiek meklēts saimnieks ar izpratni par mazo šuneļu nereti nejauko raksturu, kurš audzināšanā spēs būt stingrs, bet izpausmēs pret dzīvnieku maigs un bez mazu bērnu klātbūtnes mājās.

Jelgavas patversme: 25466077.

Vidējā auguma melnītim īpašnieks miris... Arī pats suņkungs vairs nav zaļš jauneklis, viņam ir 6-8 gadi. Gudrs, nosvērts, prātīgs un sirsnīgs; ideāli piemērots draugs un kompanjons padzīvojušiem ļaudīm. Iepriekš mitis dzīvoklī, piemērots tikai tādai dzīvei, kad sliktos laika apstākļos un naktīs tiek laists iekštelpās.

Jelgavas patversme: 25466077.

Baltmelnais Klauss ir mīļkaķis un ņurcāmkaķis. Novērtēs iespēju dzīvot privātmājā ar iespēju peles pamedīt un saulītē pagozēties, bet var adoptēt arī dzīvoklī. Droši adoptējams ģimenē ar bērniem!

Ogres ķepas: 26342330.

Aptuveni gadu vecs vilkveidīgs suņjauneklis atrasts Aucē, taču dienas rit un suni neviens nemeklē. Audzināms, skolojams un mīļojams.

Saldus patversme: 29391282.

Vidējā auguma Brūnīte ir aptuveni gadu veca un krietnu laiku manīta klaiņojam Jaunauces pagastā. Īpašnieki par suņa pazušanu neliekas ne zinis... Mīļa, sirsnīga, draiska aušiņa.

Saldus patversme: 29391282.

Trīs mēnešus veco suņmeiteni vīrs dāvināja sievai, kurai jau gana rūpju ar bērniem un par suni ne dzirdēt negrib... Dienās Dakota varētu izaugt līdz vidējam augumam. Sunīte ir maigas dabas, obligāti socializējama, jo šķiet, ka maķenīt jau iepazinusi cilvēka vardarbību. Tikai mīļošanai un lološanai!

Rīgas Labās mājas: 26617636.

Septiņi resgaļi, kuriem teju paliks divi mēneši, lūko pēc savām ģimenēm. Dienās izaugs neliela auguma šuneļi. 6-7 mēnešu vecumā būs obligāti sterilizējami; tikai dzīvošanai iekštelpās.

Rīgas Labās mājas: 26617636.

Gados jauns skaistulis - aušīgs, aktīvs, straujš. Obligāti audzināms, skolojams. Piemērots dzīvei privātmājā ar slēgtu pagalmu un bez citiem mājdzīvniekiem. Aktīviem, atbildīgiem, apzinīgiem saimniekiem.

Rīgas Labās mājas: 26617636.

7-8 mēnešus vecā kaķmeitiņa Katrīna ir maigas dabas mīlulīte. Vairāk piemērota dzīvei klusā, harmoniskā vidē, bet, ja nu mājās ir mazi bērni, tad, iespējams, adaptācijas periods var maķenīt iestiepties. Adoptējama tikai kā dzīvokļa kaķis.

Rīgas Labās mājas: 26617636.

Trīskrāsu kaķenīte Ilze savulaik tika atrasta uz ielas izmisīgi glaužamies klāt cilvēkiem. Nonākot patversmē, kaķenīte it kā sastinga - iespējams, patversmes cietumveidīgajā vidē viņa nespēj atslābināties. Ilzītes vecums - ap 6-8 gadiem, vairāk piemērota dzīvei klusā, harmoniskā vidē bez mazu bērnu klātbūtnes. Varētu būt ideāli piemērota kādai vecmammai.

Rīgas Labās mājas: 26617636.