Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

MODE: Grima tendences 2017. gadā

© Publicitātes foto: Patrick DEMARCHELIER

«Seja ir mūsu vizītkarte, meikaps ir gaumes un stila izpausme, tāpēc – kādu meikapu uzliksim, tādu uzzīmēsim arī savu raksturu un noskaņojumu,» saka stiliste un grima meistare, imidža skolas – studijas Unastyle dibinātāja Una Bernatoviča. Viņa atklāj, kādas grima tendences būs aktuālas šajā gadā.

1. SARKANAS LŪPAS

Sarkanas lūpas ir klasika, taču - sarkanajai lūpu krāsai ir jābūt uzklātai absolūti perfekti. Bet - nevar arī tikai uzkrāsot koši sarkanas lūpas un vispār neko citu ar seju nedarīt. Ir svarīgi atcerēties: jo tumšākas un spilgtākas ir lūpas, jo perfektākai ir jābūt sejas ādai. Pretējā gadījumā - ja sejas āda nebūs īpaši veselīga, sarkanā krāsa to visu izcels - gan tumšos lokus zem acīm, gan pumpas. Tāpēc, lai sarkanā krāsa būtu kā īpašs akcents, jābūt arī tonālajam krēmam un mazliet ietonētiem vaigiem.

Daudzām sievietēm šķiet, ka koši sarkanas vai ļoti tumšas lūpas izskatās vulgāri. Tās var izskatīties arī ļoti dārgi, tikai ar noteikumu, ka tumšajai lūpu krāsai ir jābūt labas kvalitātes un tai jābūt perfekti uzklātai. Un tad nebūs ne lētuma, ne vulgaritātes.

2. GOTISKS STILS

Parasti šis stils asociējas ar bālu seju un melnām lūpām, bet ne tikai. Šim stilam derēs arī tumši sarkanas, tumšas plūmju krāsas, melno vīnogu un upeņu krāsas.

3. PASTEĻI UN SPILGTI ROZĀ

Daudzām sievietēm liekas, ka gaišie pasteļtoņi un rozā krāsa piestāv tikai jaunām meitenēm, bet - rozā ir tik dažādas nokrāsas, ka sieviete jebkurā vecumā var atrast sev vispiemērotāko. Turklāt mūsu platuma grādos sievietēm ļoti labi izskatās rozā krāsa, jo tā labi saskan ar mūsu gaišo ādas toni.

4. VARA KRĀSAS

Silti brūns un bronzīgs tonis ļoti skaisti izskatās zilo un pelēkzilo acu īpašniecēm, tāpēc to droši iekļaujiet savā meikapā - tad acu krāsa izskatīsies intensīvāka un piesātinātāka.

5. METĀLISKS EFEKTS

Ne tikai jaunām meitenēm, bet arī sievietēm gados patīk spīdīgas ēnas, jo perlamutrs piesaista uzmanību, turklāt, salīdzinot ar matētajām ēnām, to ir vieglāk uzklāt un iztušēt. Bet ne vienmēr perlamutru vajag likt uz visa plakstiņa. Ir arī dzirdēts uzskats, ka perlamutra ēnas neiesaka dāmām gados, jo tās izceļ krunciņas ap acīm. Es tam negribētu piekrist, jo uz plakstiņa noteikti ir vietas, kur šos spīdīgos toņus var izmantot. Nevajag pilnībā atteikties no mirdzuma, jo šobrīd spīdīgi toņi ir pasaules meikapa modē. Turklāt pilnīgi matēta seja izskatās garlaicīgi, bet, zināmās vietās uzliekot spīdumiņu, sejā uzreiz parādās veselīgs mirdzums.

6. BRŪNS MONOHROMS MEIKAPS

Domāju, tas ir pieņemams daudzām, jo, kad manas klientes rāda savus kosmētikas maciņus, šīs krāsas lielākoties arī figurē. Jo brūnā krāsa ir ļoti tuva mūsu ādas krāsai, un dažādi brūnie toņi - gaišāki vai tumšāki, siltāki vai aukstāki - ar to sadzīvo ļoti labi un vienmēr izskatās dabiski. Turklāt gan acis, gan lūpas, veidotas vienotā brūno toņu gammā, izskatās harmoniski un estētiski.

7. ACIS VARAVĪKSNES KRĀSĀS

Tas nenozīmē, ka visam plakstiņam ir jābūt spilgtam un krāsainam, bet kāds mazs spilgts akcentiņš noteikti piesaistīs uzmanību. Tikpat labi tā var būt gan smalka, bet koša acu lainera līnija, gan krāsaina skropstu tuša.

8. GRAFISKAS MELNAS ACIS

Faktiski tā arī ir klasika, un daudzas sievietes arī ir iecienījušas mitro kontūrlīniju virs skropstām, kas ne vien vizuāli padara kuplākas skropstas, bet arī veido koķetu acs izliekumu. Katrā ziņā tās, kuras nekad nav pamēģinājušas laineri, šogad noteikti to izmēģiniet, un jūs redzēsiet, cik izteiksmīgas kļūst acis, kāds noslēpums un dziļums tajās parādās. Man bijušas klientes, kuras saka: man ir šauras acis, man nepiestāv laineris. Protams, nav viena standarta visām, jo mēs katra esam ļoti individuāla, katrai ir sava sejas, acu, uzacu un lūpu forma, taču es varu apgalvot, ka noteikti katra var atrast kādu variantu, kas viņai piestāv.

9. DŪMAKAINAS ACIS

Šī arī jau ir klasika, jo smokey grims padara acis lielākas un izteiksmīgākas. Man nav bijusi neviena kliente, kura teiktu: gribu šauras, mazas actiņas. Katrā ziņā «dūmakaino aci» var izmantot sievietes, kurām plakstiņš slīd virsū uz acs, jo to izveidot būs daudz vieglāk nekā «klasisko aci», un tajā pašā laikā acs izskatīsies izteiksmīga.

Ja ikdienā ieteicami ir mierīgie toņi no nude kolekcijām, tad uz ballīti noteikti varat pamēģināt arī ko spilgti zilu vai violetu.

10. GAIŠAS VAI DABĪGAS UZACIS

Uzacu forma sejā ir ārkārtīgi svarīga, jo tā atklāj mūsu raksturu, temperamentu un pat noskaņojumu. Lai arī šogad uzacu modē ienāk dabiskums, pamazām atkāpjoties no ļoti grafiskām un konkrētām līnijām, meitenes mīļās, nestaigājiet ar tik aizaugušām uzacīm, ka acis pavisam neredz.

11. AKCENTS UZ SKROPSTĀM

Skropstu tuša laikam ir pirktākais skaistumkopšanas produkts, jo - ja neko citu, tad vismaz skropstu tušu un lūpu spīdumu/krāsu jau nu katra uzliek. Akcents uz skropstām nozīmē skropstu tušu klāt bagātīgi, lai acis tiešām ir pamanāmas. Un krāsojums var būt dažāds - vai skropstas vairāk ceļam uz augšu, vai uz sāniem, vai vairāk akcentējam centru, vai apakšā krāsojam vai nekrāsojam. Es domāju, ka man nevienai nav jāmēģina pierādīt, ka skropstu tuša iedod acij dziļumu. Un mēs, latviešu sievietes, kuras pašas sevi saucam par pelēkajām pelēm, vismaz ar skropstu tušu varam padarīt sevi mazlietiņ pamanāmākas.

12. DABĪGAIS MEIKAPS (NUDE)

Visas grib uzkrāsoties tā, lai neko neredz. Nu, jā - tā, lai redz, mēs visas protam uzkrāsoties, bet tā, lai neredz, ir jau drusciņ māksla. Un ir jāzina, kādi ir tam piemērotākie produkti un kā tos pareizi uzklāt. Ja tas izdarīts profesionāli, meikaps izskatās dabīgs un estētisks un sieviete - par pieciem gadiem jaunāka. Skaidrs, ka mēs neviena nepaliekam jaunāka, ar gadiem mūsu sejās pamazām parādās arī tas, ko tajās negribam redzēt. Un meikaps ir tas, kas var mums palīdzēt padarīt sevi jaunākas.

13. MIRDZOŠA ĀDA

Patiesībā dabīgais jeb nude meikaps jau kuro gadu iet savu uzvaras gājienu, tāpēc skaistumkopšanas veikalu plauktos ir tik daudz jaunu produktu, ar kuriem ir iespējams dabūt šo veselīgo, mirdzošo ādu. Taču - ir svarīgi zināt, kā šos produktus lietot, kurās vietas uzlikt un - kurās nebūtu vēlams. Nevajag izgaismotāju (highlighter) klāt pa visu seju, jo tad tā izskatīsies plakana kā pankūciņa.