Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Māja

5 IETEIKUMI ķermeņa kopšanai ziemā

© Shutterstok

Lai ziemas sezonā sejas un ķermeņa āda nekļūtu pārlieku sausa, tai jāpievērš īpaša uzmanība.

Nepārtrauktas temperatūras maiņas - auksts gaiss ārā, intensīva apkure iekštelpās - ādu ietekmē negatīvi, to sausinot un padarot jutīgu. Tāpēc tai nepieciešama papildu mitrināšana.

Kā pasargāt un rūpēties par ķermeņa ādu gada aukstākajā sezonā, stāsta zīmola Dove vadītāja Marita Soha.

1. MAZGĀJIETIES REMDENĀ ŪDENĪ

Ziemas laikā, kad ārā ir auksts, silta duša vienmēr palīdz ātri sasildīties. Taču ir svarīgi atcerēties, ka ilgstoša mazgāšanās karstā ūdenī bojā ādas dabīgo tauku slāni, kas to pasargā no sausuma.

Der zināt! Ja āda mazgājoties kļūst sarkana, tā ir pirmā pazīme, ka ir jāpieregulē ūdens temperatūra vai jābeidz mazgāties.

2. PĒC MAZGĀŠANĀS NOSUSINIET ĀDU

Pēc mazgāšanās ar vieglām roku kustībām nosusiniet ādu ar dvieli. Spēcīga ādas berzēšana pēc mazgāšanās bojā ādas virskārtu un padara to sausāku.

Svarīgi! Ja āda pēc mazgāšanās paliks nedaudz mitra, tā uzsūks ķermeņa losjonu līdz pat dziļākajiem ādas slāņiem, kā rezultātā āda būs ilgāk aizsargāta no sausuma.

3. IZVĒLIETIES INTENSĪVUS ĶERMEŅA KRĒMUS

Ziemā ķermeņa kopšanai jābūt daudz intensīvākai nekā parasti - jāizvēlas produkti ar dziļi mitrinošu efektu, lai āda būtu pasargāta no aukstuma. Īpaši svarīgi ir mitrināt plaukstas un pēdas, jo tajās ir mazāk tauku dziedzeru.

Starp citu, regulāra mitrināšana palielinās ādas mitruma līmeni un āda kļūs maiga un samtaina.

4. LIETOJIET ĶERMEŅA SKRUBI

Ādas skrubēšanai, kas veicina jaunu ādas šūnu rašanos un palīdz arī labāk absorbēt ķermeņa kopšanas produktus, ziemas sezonā jābūt daļai no ķermeņa kopšanas rituāla. Ir zināms un jau ierasts, ka ar skrubi attīra sejas ādu, bet - nevajadzētu aizmirst, ka regulāra skrubēšana ir jāveic arī ķermenim, jo atmirušās ādas šūnas daudz ātrāk veidojas tieši uz ķermeņa, nevis sejas ādas.

Der zināt! Ja atmirušās ādas šūnas netiek noskrubētas, tās nosprosto poras, un āda netiek mitrināta, kā rezultātā tā kļūst sausa un raupja.

5. DZERIET ŪDENI

Lai izvairītos no dehidratācijas, ir svarīgi ādu mitrināt arī iekšēji. Ziemas sezonā ūdens jālieto papildus citiem karstajiem dzērieniem - tējai, kafijai, kakao.

Atcerieties, ka īpaši labvēlīgs ādas veselībai ir silts ūdens ar citrona šķēlīti.