Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Karstā Jaungada rīta maize

© publicitātes

Lai Jaunā gada rīts tiktu sagaidīts ar gardiem ēdieniem, piedāvājam kādu oriģinālu un radošu ideju.

Karstā Jaungada rīta maize

Sastāvdaļas

1 klaips ciabattavai pilngraudu maizes (der arī jebkura cita maize)

150 g brie siera

1,5 ēdamk. izkausētā sviesta

1 ēdamk. brūnā cukura

1 sauja kaltētu dzērveņu

1 sauja pekanriekstu/valriekstu

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Maizes klaipu uzmanīgi iegriež ~1,5 cm platos gabalos - tā, lai maizi nesagrieztu gabalos. Pannā ieklāj alumīnija foliju (tik lielu, lai vēlāk varētu apklāt visu maizes klaipu), liek uz tās maizi. Plānos gabaliņos sagriež sieru, ieliek gabalu siera katrā maizes griezuma vietā, pārējo sieru kārto pa virsu klaipam. Bļodā sajauc izkausētu sviestu, dzērvenes, riekstus un brūno cukuru. Pārber šo maisījumu maizes klaipam. Apklāj maizi ar foliju, cep cepeškrāsnī 10 minūtes, tad atver foliju un cep vēl 5-7 minūtes, lai apbrūninātu maizes garoziņu.