Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Māja

INTERJERS: Skaistuma māja

SAPNIS DZĪVĒ. Ketijas Karslones sapņa – skaistuma mājas Auch beauty home – īstenojumā dzīvē liels palīgs un ideju autors bija viņas vīrs Ēriks, kurš ir profesionāls interjera dizainers. Tagad gandarījums par kopdarbu ir abiem © Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Kosmētiķe aromterapeite Ketija Karlsone šovasar īstenojusi sapni un atvērusi savu skaistuma māju Auch beauty home, kura krasi atšķiras no citām šāda veida vietām ar savu brīnišķīgo vizuālo iekārtojumu un izteikto mājīgumu. «Pirms tam ilgus gadus strādāju īrētā kabinetā. Man bija vēlēšanās darboties sev tīkamā vidē, un to palīdzēja izveidot vīrs Ēriks, kurš ir profesionāls interjera dizainers,» stāsta Ketija par skaistuma mājas iekārtošanu.

Tās īpašniece teic, ka tas, no vienas puses, nemaz neesot bijis tik viegls uzdevums. «Viņš piedāvāja lietas, kas pirmajā mirklī šķita nerealizējamas un nesavienojamas. Tā mums bija arī attiecību pārbaude, uzticēšanās un paļaušanās vienam uz otru,» neslēpj Ketija, kura bija iecerējusi, ka telpas būs baltas, bet dzīvesbiedrs pārliecinājis par citu risinājumu ar pelēkajiem toņiem, pie kuriem var pieskaņot jebkuru krāsu un kas vizuāli paplašina telpu. Ēkā, kur iekārtota skaistuma māja, Ketija dzīvo jau kopš dzimšanas. «Mamma man bērnībā teica: «Cik labi būtu, ja tu šeit arī strādātu!» Tā es arī ilgus gadus staigāju garām šīm telpām ar apziņu, ka šeit kādreiz strādāšu. Un tas arī piepildījās ar vecāku atbalstu.»

Pirms tam šeit bijusi viena 25 kvadrātmetrus liela telpa, kurā vajadzēja iekārtot divus kabinetus, uzgaidāmo telpu un zonu labierīcībām. «Kad šeit ienācām, domāju, vai tas vispār ir iespējams, vai būs vieta, kur nolikt kušeti,» atceras Ketija. Telpu labiekārtošanas darbi ritēja gadu, jo tajās notika pamatīga pārbūve. «Tagad to vien daru kā slavēju vīru par paveikto. Kad visu reāli nebiju redzējusi gatavu, bija grūti iztēloties, kā izskatīsies, un sākumā pieņemt Ērika piedāvātās dizaina idejas.» Viņš uzsver, ka, veidojot interjeru, svarīgi, lai tas būtu vienots, un izņēmums nav arī šī vieta. «Cilvēki bija pieraduši, ka darbavieta tiek veidota atšķirīgāk nekā māja, taču jau kādu laiku šis uzskats ir mainījies. Tās kļūst mājīgākas, pielāgotas cilvēkiem, un dizainā izmantoti dabīgi materiāli.»

Ketija un Ēriks ir trīs bērnu vecāki - Miai Emīlijai ir 6 gadi, bet dvīņiem Olīvijai Keitai un Oliveram Kurtam paliks 5 gadi. «Abi ar vīru esam aktīvi un arī ar stipru raksturu. Mēs daudz uzdrīkstamies, daudz darām, esam centīgi katrs savā jomā. Darot darbu, kas patīk, un ar mīlestību visu spējam apvienot,» ģimenes modeli raksturo Ketija. Ēriks turpina, ka mājās necenšoties bērnus ierobežot, bet mācot viņiem paskatīties uz sevi no malas un dzīvi uztvert vienkāršāk. «Mājās esam maz. Mēs visur piedalāmies, braucam uz pasākumiem. Neesam mājās sēdētāji,» atzīst Karlsonu ģimene.