Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Linda Kinca. Gatava jauniem konkursiem

LINDA IR DABISKĀ SKAISTUMA PIEKRITĒJA, tāpēc neslēpj, ka jutās nedaudz apbēdināta, ka konkursa Mis Latvija ietvaros bieži vajadzēja lietot dekoratīvo kosmētiku, kas paslēpa dabisko skaistumu © F64

«Nevaru iedomāties, ka es varētu būt citādāka, jo katrs esam radīti tādi, kādi esam. Citreiz, skatoties seriālus vai šķirstot žurnālus, sajūsminos, cik skaistas ir aktrises un modeles, bet saprotu, ka ikvienam no mums ir savi plusi un mīnusi un ar tiem ir jāsadzīvo,» saka šā gada skaistākā jauniete Latvijā – Linda Kinca.

Lindu 24. jūlijā kronēja par Mis Latviju 2016, tādējādi piešķirot viņai tiesības pārstāvēt Latviju prestižākajā skaistumkonkursā pasaulē Miss World.

Viņa domā, ka uzvarējusi, jo: «skatuve ir mana kaisle. Paralēli lielam uztraukumam un stresam manī bija liels enerģijas uzplaukums un pārliecība. Ar domu - visu vai neko - es gāju ar pilnu atdevi. Dalījos ar savām emocijām, savu iekšējo būtību, biju atvērta, mazliet koķetīga. Interesantākā sajūta bija, ka it kā samīļoju skatītājus. Es no sevis atdevu visu publikai. Bet galvenais, es biju tāda, kāda esmu - smaidīga un atraktīva».

Uzvara, nevis tituls

Emocijas, kas pārņēma Lindu kroņa saņemšanas brīdī, viņa raksturo vienā vārdā - šoks. «Kad izskanēja mans vārds, biju apmulsusi un pāris minūtes pat nespēju aprast ar informāciju. Nespēju noticēt, ka tas notiek ar mani, tomēr izjutu neizsakāmu prieku,» viņa stāsta par savām izjūtām.

Linda atzīst, ka ikviena konkursa dalībniece vēlējās iegūt Mis Latvija 2016 titulu, taču tas neesot bijis viņas pašmērķis, dalība nozīmējusi sevis pilnveidošanu un jaunu pieredzi vidē, kas patīk.

«Mans mērķis bija parādīt gan sev, gan citiem, uz ko es esmu spējīga, un dalīties priekā, bet galvenais - izbaudīt to, ko man patīk darīt no visas sirds,» viņa rezumē.

Pirms konkursa noslēdzošās dienas, kad titulēja Latvijā skaistākos jauniešus, Lindas ikdiena bija aizņemta. Vairākas reizes nedēļā notika aktīvi treniņi sporta zālē paralēli jau regulārajām nodarbībām, jo meitene ir mākslas vingrotāja.

«Lai uz skatuves būtu redzams ieguldītais darbs, treniņus nevarēja neapmeklēt, bet tajos vajadzēja atdot sevi visu. Un paralēli treniņiem, lai mēs sevi pilnveidotu un kļūtu stiprāki, mums notika arī džudo nodarbības pie Vsevoloda Zeļonija, bet par mūsu iekšējo mieru un harmoniju parūpējās cigun ar Dainu. Sagatavošanās process bija prieka pilns, ar jauniem piedzīvojumiem. Gribētos to atkārtot.»

Īpašu uzmanību jauniete pievērsa savai diētai, pārdomājot ēdienkarti un izvēloties mazāk tauku saturošus produktus. Lai gan ikdienā Linda ēd veselīgi un izvairās no ātro uzkodu iestādēm, dalība konkursā pieprasīja papildu vērību. «Uzturā lietoju, ko vienmēr - gaļu, griķus, dažādus salātus - visu, kas cilvēka organismam ir vajadzīgs, bet vairāk skatoties uz porcijas lielumu. Runājot par saldumiem, pirms ķēros tiem klāt, apdomājos. Tagad, kad konkurss beidzies, mani ēšanas paradumi radikāli nemainās, jo jāgatavojas Miss World.»

Lai gan nodēvēta par skaistāko jaunieti Latvijā, Linda apgalvo, ka tas nav viņu mainījis un tikai apkārtējie mēdz viņu paķircināt, nosaucot par visskaistāko un atgādinot par titulu. Bet pašai apbalvojums nozīmē ieguldītu darbu un patīkamu uzvaru.

Sākotnēji pati Linda nevēlējās piedalīties konkursā un bija kategoriski pret, jo baidījās, taču vecāku uzstājība meiteni pārliecināja. «Vecāki aicināja mani šim jaunajam izaicinājumam pierādīt sevi citā jomā. Viņi vienmēr ir tie, kas rosina izmēģināt visu, ko dzīve sniedz. Tagad varu teikt lielu paldies, jo mana dzīve un uzskati ir mainījušies.» Un tagad Linda ir pārliecināta, ka ar Miss World nekas nebeigsies, un viņa redz sevi piedalāmies vēl citos konkursos.

«Skaistumkonkursi nenozīmē pastaigāt pa skatuvi, smaidīt un atrādīt savu ārējo skaistumu. Tie attīsta garīgi un fiziski, pilnveido tevi, raisa pašdisciplīnu un pašapziņu. Tāpēc piedalīšanās vien tevi dara par uzvarētāju,» Linda paskaidro.

Treniņi tonusam

Bez pasivitātes, bet ar aktīvu dzīvesveidu aizrit Lindas ikdiena. Vai tā būtu pastaiga ar suni, atpūta ar draugiem, mākslas vingrošanas nodarbības - viņa vienmēr ir kustībā. Un tieši treniņiem ir liela nozīme meitenes fiziskās un garīgās veselības tonusa uzturēšanā.

Vingro Linda jau no bērnības. Sākotnēji vecāku pamudināta, vēlāk - jau pašas intereses vadīta: «Vingroju no piecu gadu vecuma līdz pat šai dienai. Gāju pa profesionālo ceļu, līdz to pārtrauca trauma, bet tagad esmu atgriezusies uz vingrošanas paklāja un gatava sasniegt ko jaunu. Es nespēju dzīvot bez sporta, bez mākslas vingrošanas. Nonākot mākslas vingrošanas treniņa zālē, paveras cita dzīve, kurā ceļu sevi spārnos, kurā izjūtu katru savu šūniņu mūzikas pavadījumā, kurā aizmirstas sāpes un ikdienas stress, dzīve, kurā nav vārda «nevaru». Gluži neaprakstāmas sajūtas. Dievinu! Vingrošana attīsta un pilnveido cilvēka iekšējo un ārējo būtību, tā iemāca nepadoties, bet gan cīnīties līdz galam ar smaidu sejā. Un vingrošana ir sievišķības un lokanības atspulgs, kas katrai daiļā dzimuma pārstāvei būtu nepieciešams.»

Konkursa ietvaros dalībnieču sejas klāja pamanāma kosmētika, taču ikdienā Linda izvairās no pārmērīgas dekoratīvo produktu lietošanas. Bieži no mājas viņa iziet pat bez skropstu tušas, jo daba apveltījusi viņu ar dabiski garām skropstām. Minimums, ko viņa atļaujas lietot, ir pūderis, konsīleris, vaigu sārtums un lūpu spīdums maigā tonī. Savukārt sejas tīrīšana vakarā un no rīta ir obligāts priekšnosacījums pat reizēs, kad kosmētika nav lietota, jo attīrīta āda ir galvenais skaistas un mirdzošas ādas noslēpums.

«Seju mazgāju divas reizes. No sākuma ar siltu ūdeni, tad vēlreiz ar aukstu,» viņa stāsta. «Bet divas reizes nedēļā uzlieku sejas masku, kas ir atbilstoša manam ādas tipam, un vismaz reizi divos mēnešos apmeklēju kosmetologu vai aizeju uz sejas kopšanas procedūrām.»

Linda iecienījusi Kivvi Organic Cosmetics sejas ādas un ķermeņa kopšanai, savukārt zīmolu Gosh dekoratīvās kosmētikas produktiem. Un, lai gan priekšroku dod dabiskam izskatam un minimālam grimam, jauniete uzskata, ka kosmētika ikvienu meiteni un sievieti spēj padarīt sievišķīgāku, tādēļ kaut minimāla, bet kosmētikas lietošana ir nepieciešama.

Lielās māsas pamudināta

Piedaloties mākslas vingrošanas sacensībās, izteiksmīgs grims bija obligāta priekšrocība, tomēr, būdama maza, Linda nevarēja iedomāties, ka reiz arī ikdienā vēlēsies lietot kosmētiku. Taču, vecākās māsas Kristas iedvesmota, viņa tīņu gados to izmēģināja, tikai lai saprastu, vai piestāvēs minimāls meikaps un vai vēlēsies krāsoties ikdienā.

«Atceros, ka pirmais produkts, ko izmēģināju no Kristas plauktiņa, bija konsīleris, kuru lietoju zem acīm vai sārtuma zonās. Vēlāk nonācu pie tonālā,» viņa stāsta, piebilstot, ka konsīleru mēdz lietot joprojām.

Linda stāsta, ka viņas māsa ir ne tikai iemesls, kādēļ viņa sāka lietot kosmētiku, bet arī stiliste un galvenā padomu devēja iepērkoties. Tieši viņas novērtējums Lindai ir svarīgākais. «Uz veikaliem bez viņas neeju. Viņa man palīdz labāk saprast un izvēlēties, ko un kā labāk. Viņai uz to ir ķēriens.» Māsas aizrautība pret iepirkšanos pamazām ieinteresēja arī viņu. «Jo vairāk iepirkos, jo vairāk sapratu, kāds stils man patīk un kāda vēlos izskatīties. Biežāk sāku plānot, kā varētu saskaņot apģērbus un kombinēt tos.»

Lindas skapī var atrast daudz un dažādu krekliņu jebkurai dzīves situācijai. Pēc viņas domām, tie ir lietojami visos gadalaikos, un viņa nevar iedomāties savu stilu bez ērta krekliņa ar īsām un garām piedurknēm. Mākslas vingrotāja seko līdzi modes tendencēm un izvēlas, kas no aktuālākā viņai piestāv. Bet, pat ja vismodernākā tendence nekomplimentēs viņas augumam vai viņai gluži vienkārši nepatiks, Linda to neizvēlēsies.

«Ja man sirdij tuvs, turpinu to vilkt arī pēc tam, kad izgājis no modes,» viņa skaidro. «Lielākoties iedvesmu gūstu no cilvēkiem man apkārt un žurnālos. Es piefiksēju cilvēku apģērbus un, ja man patīk, tad iegādājos. Vajag pamēģināt.»

***

Linda Kinca dara tā:

• Pirms tonālā krēma otiņas lietošanas tā jāiemērc siltā ūdenī un jāļauj izžūt. Otiņas sari vienmēr jāsaglabā tīri.

• Zeķbikses Linda velk, izmantojot dārza cimdus. Tādējādi nav jāuztraucas par uzrautām cilpām un saraustītiem auduma valdziņiem.

• Ja ir jāsteidzas pirms iziešanas un ātri jāuzvelk apspīlēts vai pieguļošs apģērbs, Linda izmanto plastikāta maisiņus, kas atvieglo uzģērbšanu. Ja bikses jāuzvelk, tad maisiņus uzvelk uz pēdām. Ja džemperi, tad - uz plaukstām.

***

LINDAS KINCAS IECIENĪTĀKIE SKAISTUMKOPŠANAS PRODUKTI:

KIVVI ALL DAY AND NIGHT CREAM. «Šo sejas krēmu lietoju gan no rīta, gan vakarā. Tas ir maigs, bez sintētiska aromāta un ātri iesūcas ādā, neatstājot taukainas pēdas. Krēms sastāv no 99% dabisku vielu, un to lietot ir prieks, jo zinu, ka sejas āda ir veselīgi pabarota. Iesaku!»

KIVVI MOISTURIZING BODY LOTION Orange and vanilla. «Man patīk palutināt ķermeni. Lietoju Kivvi Cosmetics ķermeņa losjonu. Tā sastāvs ir superīgs! Losjons baro ādu, padara to elastīgāku, un, galvenais, tā sastāvā ir dabiskās vielas. Man patīk, ka tas ātri iesūcas ādā un nav jāuztraucas, ka tas kaut kur izsmērēsies vai paliks taukains.»

KIVVI CLEANSING FACHIAL WASH Burdock and peppermint. «Par manu sejas ādu gan no rīta, gan vakarā rūpējas Kivvi Cosmetics fashial wash. Šis sejas tīrīšanas līdzeklis lieliski atbrīvo no kosmētikas. Bieži pēc sejas tīrīšanas āda paliek sausa, bet ar šo līdzekli par to var aizmirst. Tas ir maigs, barojošs un mitrinošs. Āda paliek zīdaina.»

GOSH REBEL EYES skropstu tuša. «Biju izmēģinājusi dažādas skropstu tušas, bet skropstas kā krita ārā, tā krita. Tagad lietoju Gosh, un rezultāts ir pārsteidzošs. Šī skropstu tuša ne tikai rūpējas par manām skropstām, bet arī padara tās kuplākas, garākas un atstāj dabisku izskatu. Skropstas vietā, apjomīgs izskats - ko labāku vēl var vēlēties?»

GOSH LIP OIL lūpu eļļa tonī 004 Raspberry. «Ikdienā pārsvarā lietoju tikai lūpu spīdumu, un Gosh ir mans favorīts. Šī ir lūpu eļļa - maiga, ar tikpat maigu rozā toni, patīkamu spīdumu un smaržu. Eļļa mitrina un baro lūpas visas dienas garumā.»

GARNIER SKIN NATURALS PURE SELF-HEATING SAUNA MASK sejas maska. «Viena no iecienītākajām sejas maskām. Tā ir sildoša, attīra ādu, padara to gludu un matētu. Masku var lietot vienreiz nedēļā, jo tās iedarbība ir ilgstoša.»

GOSH MULTICOLOUR BLUSH vaigu sārtums tonī 50 Pinkie Pie. «Bez vaigu sārtuma - nekur! Esmu ļoti iecienījusi vaigu sārtumus. Cita varbūt krāso košākas acis vai lūpas, bet es - vaidziņus. Man patīk, ka līdz ar smaidu ir kāds košums. Lietoju Gosh produktu. Tajā ir četri toņi, un tos var lietot gan pa vienam, gan visus kopā. Spilgtāk vai maigāk - kā vien sirds kāro. Šiem toņiem piemīt neitrāls spīdums, matēts. Man ļoti patīk, jo atstāj dabisku izskatu.

GOSH PRIME’N SET Primer & Mattifying setting powder. «Šis pūderis noder gan uz make-up, gan bez tā, jo ir bezkrāsains. Lieliski tiek galā ar spīdumu uz sejas, radot matētu un zīdainu efektu. Man patīk, ka tas ir ļoti maigs, gluži kā milti.»

DOLCE & GABBANA smaržas THE ONE. «Esmu izmēģinājusi dažādas smaržas, bet šīs ir unikālas. Sievišķība, maigs saldums un noslēpumainība ir lietas, kas tās raksturo. Aromāts ir interesants un elegants, gluži kā mēs, sievietes. Varu droši teikt, ka Dolce & Gabbana The one iekaroja manu sirdi.