Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Kristīne Prauliņa. Skatuve – tīrā esamība

© F64

«Vizuālais tēls ir mūzikas daļa. Ir forši to aptvert un atrast arī šajā daļā dziļumu,» saka dziedātāja Kristīne Prauliņa.

Mūziķe atzīst, ka pastiprinātu uzmanību savam ārējam veidolam sāka pievērst pēc tam, kad kļuva vairāk publiski atpazīstama un uzstāšanos grafiks kļuva blīvāks. Lai vēlāk, atskatoties uz koncerta ierakstiem vai bildēm žurnālā, nebūtu kauns.

Jo, pirmkārt, viņa ir, kā saka pati Kristīne: «Meitene no gospeļkora, kurai patīk dziedāt. Vizuālais tēls ir tikai daļa no uzdevuma. Ir forši, bet nav tik svarīgi, cik pati mūzika.»

Aiz tēla ir jēga

Turpinot dziedātāja atzīst - pucēšanās viņai dabiski nešķiet nozīmīga un nemaz neinteresē, jo pirmajā vietā ir un būs mūzika. Viņa izsaka nepatiku, ka ārējam izskatam pievērš pārāk lielu uzmanību, tomēr apzinās, ka vizuālais tēls ir daļa no profesijas īpatnībām un viņa nedrīkst ignorēt šo savas nodarbošanās daļu. Uzmanību savam vizuālajam tēlam mūziķi mudināja pievērst apkārtējie. «Protams, gribas izskatīties labi un justies ērti, bet es neesmu, vai - vismaz agrāk nebiju - tāda, kas ir vērsta uz sevis pozicionēšanu.»

Pamazām iepazīstot sevi no šādas -sievišķīgās - puses, Kristīne kļuvusi atvērtāka pret skaistumkopšanu un stilu. Pret to, kā izskatās un kā viņu redz apkārtējie. Un, lai arī šī viņas puse kļuva aktīva apkārtējo dēļ, sports Kristīnei lika pieņemt to arī pašai. «Caur sportu es no jauna atklāju savu ķermeni un mainījos. Man pašai aizvien vairāk sāka patikt mans tēls un palika interesanti to veidot. Un interesanti, ka ar tēlu var nodot daļu no sava vēstījuma.» Kristīne ir secinājusi: «Iepatīkas, kad saproti jēgu no tā.»

Attīstoties karjerai, viņa iegāja vidē, kur bez pārdomāta vizuāla tēla nav iespējams uzstāties. Etiķete prasa savu. Dziedātāja saprot, ka, uzstājoties operā, nevar uzvilkt vienkāršu pelēku kleitu, lai gan tieši pelēko izjūt kā savu krāsu un vienkāršo - par veidu kā ģērbties.

«Man ļoti patīk pelēkā krāsa. Tagad, kad bieži sanāk sadarboties ar stilistiem, no viņiem esmu saņēmusi ieteikumus ģērbties koši un pamanāmi. Pelēkais man laikam nozīmē nostalģiju,» viņa aizdomājas.

Zina savu kodolu

Savu stilu mūziķe raksturo kā neviennozīmīgu, jo pati viņas personība ir dažāda. «Eju cauri dažādiem posmiem, man ir dažādi noskaņojumi. Ir dienas, kad man patīk uzvilkt kleitu un augstpapēžu kurpes, bet ir dienas, kad patīk uzvilkt hudiju un Air Max, lai justos ērti. Tāpēc es vienmēr izvēlos drēbes, kas man liek justies labi.»

Reizēm tieši apģērbs un meikaps pirms koncertiem palīdz Kristīnei noskaņoties konkrētajai atmosfērai. Bet vai ir atšķirības starp Kristīni, kas uzkrāsojusies kāpj uz skatuves, un to Kristīni, kas ikdienā dara savus ikdienas darbus?

«Ārišķīgi tēls ir cits, bet sevi iekšēji es neizjūtu citādi. Man nav alter ego. Tas ir vienkārši tēls, tāpēc nevienā brīdī neaizēno mani un to, kas esmu. Zinu savu kodolu. Un, manuprāt, tas ir ļoti svarīgi, citādi var apmaldīties.»

Kristīnei nepatīk iepirkties. Veikali viņai sagādā galvassāpes, un tirdzniecības centros viņa apjūk tik ļoti, ka pirms došanās uz tiem vajag sarakstu ar lietām, kas nepieciešamas. Cita lieta ir lietoto apģērbu veikali. Tajos Kristīne jūtas relaksētāka un spēj atrast sev noderīgas lietas, par kurām ir pārliecināta - ar tādu kleitu vai svārkiem nestaigās vēl 10 citas meitenes.

Galvenais - uzacis

Kosmētikas līdzekļu lietojumu Kristīne mācās no vizāžistiem un stilistiem, ar kuriem pēdējā laikā viņai bieži nākas sadarboties daudzo projektu un koncertu dēļ. Tieši profesionāļu prakse ir labākā skola pašai Kristīnei. Vērojot viņu darbu, dziedātāja apguvusi ēnošanas tehniku, to, kā panākt, lai acis izskatītos lielākas un dziļākas, kā arī citus ikdienā noderīgus knifiņus.

Kristīnes ikdienas minimums ir uzkrāsotas uzacis. Ja tās ir sakoptas un redzamas, tad bez visa cita var iztikt. Tāpēc no rīta, kad dziedātāja ir pamodusies un izdzērusi glāzi ar citronūdeni, viņa parūpējas par savām uzacīm. «Vasaras sezonā, kad ir karsti, bieži iztieku tikai ar uzacu uzkrāsošanu, un man ar to pietiek.» Viņa stāsta, ka nesen iepazinusi acu zīmuļa - lainera - lietderību un mācās to lietot pilnvērtīgi. Kristīnei patīk tumšums un dziļums, ko sejai un acīm piešķir melnais līdzeklis.

Vairāk kustības

Labas pašsajūtas un izskata priekšnoteikums ir aktīvs dzīvesveids un veselīgs uzturs. Tam Kristīne pēdējā laikā pievērš pastiprinātu uzmanību ne tikai tādēļ, ka šie ir faktori, kas nodrošina pievilcīgu vizuālo tēlu, bet tādēļ, ka viņai tas patīk un viņa to izbauda.

«Es vienmēr esmu bijusi sporta fane, bet iepriekš biju pasīva un intraverta, taču gribēju vairāk kustību, gribēju fiziski justies labāk un dzīvāk,» dziedātāja stāsta.

«Māksliniekiem, tostarp mūziķiem, ierasts būt melanholijā. Man patīk pelēkais, es mīlu lietu un sveces. Un šis ir ceļš, kā es nonācu pie mūzikas, kāpēc man patīk džezs un blūzs, jo dvēseliski tie šķiet skaisti un dziļi. Taču ir brīdis, kad vēlies pamosties tīri cilvēcīgi.»

Tādēļ vienā dienā Kristīne beidza domāt, ko vēlētos, bet sāka darīt. «Aizgāju uz sporta zāli, pieteicu treneri un pusotru gadu katru otro dienu strādāju. Vienkārši jāizdara. Uz izjūtas pēc tam un pašā sportošanas laikā ir ļoti labas.» Dzinulis darboties ir arī apziņa, ko veselīgs dzīvesveids dod dzīvei, domājot ilgtermiņā. «Tiem, kas ir aktīvi jau no bērnības, šīs lietas šķiet pašsaprotamas, bet es kā cilvēks vienmēr esmu bijusi pasīva, skatījos no malas. Tagad zinu, cik krasas pārmaiņas notiek pasaules uztverē, kad sāc veselīgi ēst, domāt un strādāt ar sevi. Skaties uz priekšu un saproti, ka viss labākais vēl tikai būs. Strādājot ar sevi un rūpējoties par sevi, tu pierādi, ka mīli sevi. Tas ir svarīgi.»

Kristīnei patīk liela slodze. Pēdējā laikā viņa daudz strādā ar svariem, jo viņai patīk just muskuļus un nākamajā rītā pēc treniņa mosties ar sajūtu, kas liecina, ka viņa iepriekšējā dienā bijusi smagā, nopietnā treniņā.

«Sports man patīk, jo nekad neesi virsotnē. Vienmēr vari vairāk un izaicināt sevi, lai nokļūtu nākamajā līmenī - lēkt augstāk, būt stiprāks,» viņa domā.

«Man ir svarīgi nebūt pasīvai, jo tad, uzkāpjot uz skatuves, ir iespējams starot,» Kristīne saka. «Es jūtos labi. Es dziedu, jo varu dziedāt. Man ir skaista kleita. Uzstājoties varu iepriecināt cilvēkus. Kas no tā visa var būt slikts? Tāpēc, manuprāt, visa pamatā ir pateicība. Esi pateicīgs par to, kas tev ir dots un kur tu esi.»

Paskatoties senāku koncertu ierakstus, pirms iekšējām un ārējām pārmaiņām, viņa sapratusi, ka nekas daudz mainījies tomēr nav. «Ikdienā mainījusies esmu ļoti, bet skatuve man vienmēr šķitusi dabiska un forša vide. Ir reizes, kad tev jābūt aktierim arī ikdienā, bet, ja es domāju par emocijām un sajūtām uz skatuves, tad jāteic, ka jebkuru tekstu, ko izdziedu, es izbaudu un izjūtu. Manuprāt, skaistākā lieta dzīvē ir spēja būt mirklī - šeit un tagad. Tāpēc es mīlu skatuvi, jo, lai būtu veiksmīgs, tev jāatstāj viss cits un jādzīvo tajā brīdī uz skatuves. Skatuve ir mana tīrā esamība.»

KRISTĪNES PRAULIŅAS IECIENĪTĀKIE PRODUKTI:

Max Factor Lasting Perfection Loose Powder Translucent un MAX FACTOR Bronzing POWDER. «Pūderis un bronzeris gaismošanai.»

max factor face finity foundation un max factor face finity primer. «Sejas pamatam iepatikušies Max Factor produkti. Te Face Infinity pamats jeb bāze, kā arī tonālais krēms.»

Max Factor Colour Elixir Lip Gloss tonī Lustrous plum. «Lūpas krāsoju retāk (uz koncertiem tāpat viss ātri paliek uz mikrofona), tomēr citreiz ietonēt ir jauki. Tagad topā šis lūpu spīdums.»

maybelline new york master ink acu laineris. «Viegli klājas, laba noturība.»

Bourjois Quad Smoky Stories acu ēnu komplekts. «Pamata acu ēnu komplekts - smokey eyes veidošanai.»

Isadora Perfect Powder Rouge vaigu sārtums tonī Rose Tan

AVON LUX acu ēnu palete tonī Glamorous Roses. «Īpaši nepievēršu uzmanību, no kurienes un kādas, galvenais, ka atbilstošā krāsa.»

L’OREAL FALS LASH TELESCOPE WATERPROOF. «Neesmu vēl atradusi savu ideālo skropstu tušu, bet šai ir daudz plusu. Tā ir ūdensnecaurlaidīga, līdz ar to - ļoti noturīga. Klājas labi, piešķir kuplumu. Der, ja jāballē visu nakti.»

L’oreal Triple Active dienas un nakts krēms. «Neesmu krēmu fans, bet šie nav taukaini un sniedz ādai svaiguma sajūtu.»

AVON Supreme Oils kopjošs līdzeklis ar piecu eļļu kompleksu intensīvam spīdumam. «Matu eļļa to vitalitātei, mirdzumam. Iesmidzinu mitros matos ik reizi pēc mazgāšanas.»

AVON CLEAR SKIN BLEMISH CLERING. «Labākais AVON atklājums - ādas korektors. Bez tā no mājas parasti neizeju. Ir testēti arī citādi, bet šis patīk vislabāk. Noturīgs un viegls.».