Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Ieva Brante. Lai skaistums nav vienīgais, ko var dot

DEKORATĪVĀS KOSMĒTIKAS MINIMUMS Ievai ir BB krēma un skropstu tušas izteiksmē © F64

«Es atrodu nepilnības un cenšos tās mainīt. Man ir ilgstoši mērķi, ko vēlos sasniegt pašizaugsmes ziņā. Un, ja iekšējās un ārējās nepilnības izdodas pakāpeniski citu pēc citas novērst, tad pašsajūta ir labāka. Tas, kā jūtos fiziski, ir ļoti atkarīgs no mana emocionālā stāvokļa,» saka raidījuma Degpunktā vadītāja Ieva Brante.

Viņa atzīst, ka ik gadu viņai izdodas sevī ko mainīt un sev aizvien vairāk iepatikties. «Gan pašizaugsmes, gan vizuālajā ziņā iemācos sevi pieņemt un atrast lietas, kas man piestāv un nepiestāv,» viņa teic, nenoliedzot, ka joprojām pieļauj kļūdas, taču mācās labot tās vai - gluži pretēji - izbaudīt.

Stils ir brīvdienās

«Manu dienu ritms ir tik saspringts, ka mans personīgais stils parādās brīvdienās vai brīžos, kad vajag doties uz kādu pasākumu. Ikdienā ir variants - atvēru skapi, ieraudzīju un uzvilku to mugurā. Man patīk pat neapdomīgi un izšķērdīgi pirkt gan apģērbu, gan kosmētiku, lai gan nopirktā pielietojums nenotiek tik drīz. Ir daudzas lietas, ko vēl līdz šim neesmu uzvilkusi un taupu īstajai brīvdienai,» smejas Ieva.

Lielākoties raidījuma vadītājas garderobi veido lietas, kas viņai patīk un ir piemērotas. «Man ir jau gana liela ģērbšanās pieredze, lai es zinātu, kas man piestāv vai nepiestāv, lai gan reizēm joprojām kļūdos,» viņa stāsta. «Es nesekoju ieteikumiem un nelasu žurnālus, lai atklātu, kas šosezon ir modē un kas - nav.»

Ieva savu stilu izkopusi, iedvesmojoties no citiem. «Man apkārt ir cilvēki, kuru stils man patīk. Uz viņiem skatoties, var iedvesmoties un novērot, ka, strādājot pie tā, kā izskaties, vari viegli un eleganti atšķirties no tā, ko mums pozicionē kā modīgo un stilīgo, un tā rezultātā pa ielu visas meitenes staigā vienādas. Tajā pašā laikā no tām lietām, kas atrastas vienkāršos veikalos, var salikt interesantas kombinācijas. Laika gaitā, protams, mani iedvesmas objekti ir mainījušies. Tos, kuri stilīgi šķita pirms gadiem pieciem, nu ir nomainījuši citi.»

Lai gan ieteikumus neuzklausa un konkrētas modes diktētās vadlīnijas neņem vērā, pirms vairāk nekā gada izteiktu draudzenes aicinājumu Ieva nav aizmirsusi. «Mēs runājām par biksēm vai kedām, un es teicu, ka tādas nevaru vilkt, jo man ir īsas kājas, uz ko draudzene man atbildēja, ka ir laiks pie tā pierast,» Ieva atminas. «Ne visu mūsu izskatā varam mainīt, bet, ja varam, tad par lielu naudu un ar lielām sāpēm, jo arī kājas var pagarināt. Bet mums ir materiāls, ar ko jāstrādā, jo, kāds nu mēs katrs esam, tāds esam. Ir jāsaprot, ko varam vilkt, bet ko labāk nevajadzētu, un pret dažām lietām varbūt jākļūst vienaldzīgam un jāpierod pie domas, ka apģērbs uz modeles ķermeņa vienkārši izskatās citādi. Nav teikts, ka sliktāk. Citādi. Vienkārši - ir sevi jāpieņem.»

Skapī - vīrieša uzvalks

Kādā apģērbā Ieva jūtas visērtāk? «Tas noteikti nav nekas īss. Kolīdz man jādomā, uz kura sāna apsēsties vai kā pieliekties, jūtos neērti un vairs nevaru padomāt, ko vēlos darīt vai teikt, jo man visu laiku jāuzmana, kas notiek ar manu pēcpusi. Tāpēc man patīk garas kleitas un ne pārāk augsti papēži, kā arī kabatas, lai nekad nav jautājuma, kur likt rokas. Man ļoti patīk kleitas ar kabatām, un tas pat ir viens no aspektiem, ko ņemu vērā, kleitas iegādes brīdī.»

Ieva atzīst, ka labprāt būtu viena no tām, kas ar apģērbu spētu atspoguļot, kā jūtas, taču ne vienmēr viņai tam pietiek laika. Savukārt tas, kā viņa apģērbusies, vienmēr ietekmēs pašsajūtu.

«Domāju, ka ikviens cilvēks, kurš uzvelk ko interesantu un spēj pieņemt to, kas viņam ir mugurā, var izspēlēt savā ikdienā dažādas lomas, tikai nomainot frizūru, apģērbu vai apavus,» viņa uzskata un pastāsta par nesenu pieredzi. «Gāju uz vīriešu nodaļu veikalā pirkt uzvalku, jo izteikti vīrišķīgi apģērbi ir viena no lietām, kas man liek justies interesanti, taču nevienā brīdī neaizmirstu, ka esmu sieviete.»

Ar grūtībām atrasto uzvalku Ieva vēl nav uzvilkusi, bet ielikusi skapī, lai sagaidītu īsto brīdi, kad to likt lietā.

Pēdējie metri

Par skaistumkopšanas procedūrām Ieva saka: «Izbaudu pēdējos metrus savā dzīvē, kad organisms vēl neprasa neko dramatisku. Gatavojos brīdim, kad tam vajadzēs veltīt vairāk laika. Ir, protams, lietas, ko vajadzētu darīt obligāti, bet nesanāk. Man ir tāda sejas āda, ko nu moderni dēvēt par «problemātisku», un regulāra grimēšanās to labāku nedara, tāpēc manām vizītēm pie kosmetologa vajadzētu būt divām mēnesī. Bet reizēm nesanāk pat viena.»

Ievai izveidota sava shēma skaistumkopšanas jautājumos - «kāds ir maksimālais minimums, kas jāizdara, lai justos un izskatītos normāli». Ievai šāds «maksimālais minimums» ir vienmēr kopti nagi un krāsoti mati, nepieļaujot pārmērīgu sakņu ataugšanu. Ja šīs divas lietas ņemtas vērā, pārējās nepilnības, pēc Ievas domām, ir iespējams noslēpt, izmantojot pareizos līdzekļus.

Raidījumu vadītāja nav kāra uz dekoratīvās kosmētikas produktu iegādi, bet sejas ādas kopšanas līdzekļus viņai patīk laiku pa laikam mainīt. Vienīgā nemainīgā vērtība uz viņas kosmētikas galdiņa ir smaržām - klasikai zīmola Chanel pudelītē - Nr. 5. «Vienmēr uzraugu, lai tad, kad man beidzas viena pudelīte, ir jau nopirkta nākamā. Pārdevējas veikalos brīnās, vai tiešām es kā jauna sieviete negribu kaut ko modernāku,» raidījuma vadītāja stāsta. Iecienīto aromātu viņa iepazina pirms desmit gadiem. «Interese laikam sākās skaisto reklāmu un smaržu stāsta dēļ. Kad veikalā pirmo reizi pasmaržoju, man iepatikās aromāts. Pirmās asociācijas saistītas ar vecmammu. Kad biju maza, viņa strādāja teātrī, un kaut kas no šīm smaržām bija jūtams grimētavā. Atmiņas nospēlēja galveno lomu, kāpēc man smaržas iepatikās, joprojām patīk un droši vien patiks vēl ilgi. Bet tas nav aromāts ikdienai, lai gan bija laiks, kad smaržas lietoju diendienā.»

Dekoratīvās kosmētikas minimums Ievai ir BB krēma un skropstu tušas izteiksmē. Viņa joprojām ir sava klāsta meklējumos. «Varu nopirkt veikalā ieteikto, bet nākamajā dienā saprast, ka man tas nav vajadzīgs un neder. Tā es krāju burciņas...»

Bet uz jautājumu, vai Ieva baidās novecot, viņa godīgi atbild - nē. «Man šķiet, ka ar katru gadu jūtos labāk nekā iepriekš. Reiz tas, protams, beigsies, bet pagaidām tā nav. Nesen ar meitenēm sēdējām restorānā un spriedām, vai mums katrai ir vecums, no kura mēs baidāmies. Savu es nevarēju iedomāties.»

Ieva uzskata: «Ja sievietes vērtība ir tikai viņas ārējais izskats, tad brīdī, kad izskats pazūd, sākas panika, jo viņai nav nekā cita, ko piedāvāt. Tieši tāpēc, pirms tas notiek, mums ir dots laiks, lai mēs varētu izveidot sevi tādu, ka cilvēkiem un mums pašiem par sevi ir gandarījums. Lai nav zaudētas dzīves sajūtas. Ir daudz gudru, inteliģentu sieviešu gados, kuras labi izskatās ne tikai vizuāli, bet arī tāpēc, ka apveltītas ar harismu un inteliģenci. Viņām ir ko dot, ir ko stāstīt un ir ar ko nodarboties. Tāpēc novecošanai vajag gatavoties nevis tikai ar plastiskā ķirurga telefona numuru un dārgu krēmu burciņām, bet arī ceļot savu vērtību pasaulē un psiholoģiskā ziņā.»

IEVAS BRANTES PRODUKTU IZLASE:

Chanel Nr. 5 smaržas. «Klasika,» saka Ieva un atzīst, ka jau vairāku gadu garumā šis ir viņas iecienītākais parfīma aromāts. «Vienmēr uzraugu, lai tad, kad man beidzas viena pudelīte, ir jau nopirkta nākamā»

KEUNE DESIGN SOCIETY HAIRSPRAY. «Nevaru sevi iedomāties bez matu lakas gan piespiedu kārtā, gan brīvprātīgi. Šī fiksē ļoti labi»

KEUNE VOLUME POWDER. «Matu pūderis der darba dienai ārā vējainā laikā, lai frizūrai būtu kaut kāds apjoms arī dienas beigās, ne tikai sākumā»

ACTAVIT NAKTSSVECES EĻĻA. «Iekšķīgi lietojamā kosmētika. Naktssveces eļļa palīdz izdzēst noguruma pēdas no sejas. Lietoju diezgan regulāri jau daudzus gadus»

BIODERMA Sebium H2O micelārais ūdens. «Pēc kosmētikas noņemšanas gribas vēl kārtīgi notīrīt ādu. Manai diezgan problemātiskajai ādai palīdz šis līdzeklis»

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1. «Šīs vasaras interesantākais BB krēms ar bronzeri. Diemžēl saules trūkuma dēļ maz lietots, jo manai neiesauļotajai ādai par tumšu, bet kopumā ir interesants produkts»

DAY TOX RICH CREAM. «Day Tox krēmi šovasar šķita gana viegli un tajā pašā laikā gana barojoši un mitrinoši. Lietoju gan acīm paredzēto, gan sejai. Vēl no kopjošajiem līdzekļiem ziemā man patīk vīnogu sēklu eļļa (ražotājs nav tik svarīgs). Sejas ādai - ideāla»

Lancome L’Absolu Rouge lūpu krāsa ar SPF 12 tonī 132 Caprice ir, pēc Ievas domām, gandrīz «ideāli sarkanajā tonī» un noturīga. Lai gan meklējumi ir arī pēc citu krāsu toņiem, sarkanais ir universālākais no variantiem. Lūpas Ieva lielākoties krāso tikai vakarā

L’Oreal Manga skropstu tuša ir Ievas izvēle numur viens. «Pagaidām labākā no tušām. Esmu mēģinājusi teju visu, bet šī cenas un kvalitātes ziņā ir ļoti laba. Nebirst, neķēpājas un no piecām skropstām uztaisa 10».