Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

NECILVĒCĪGI: Izmet purvā nomiršanai

© Publicitātes foto

Es nespēju saprast, kā cilvēks, kuram mājās ir kaķis, tā spēj izdarīt – ieiet purvā un tur izmest 2–3 nedēļas vecu kaķēnu, kurš pats vēl ēst nemāk un neko no apkārt notiekošā nesaprot.

Mazā stāvējusi līdz pusei ūdenī un žēli, žēli čiepstējusi. Ogotāji sākumā domājuši - putnēns, bet, kad ieraudzījuši... Purvu izbradājušu krustu šķērsu, niedres locījuši meklējot, vai nebūs vēl kāds mazulis. Mazā Purva bridējiņa bija vienīgā.

Kā cilvēks, kuram mājās ir kaķis, tā spēj izdarīt - aiziet vai aizbraukt līdz valsts nozīmes šosejai un tur ceļa malā izmest 2-3 nedēļas vecu kaķēnu, kurš pats vēl ēst nemāk un no apkārt notiekošā neko nesaprot. Mazā stāvējusi dzīvas autosatiksmes šosejas malā un žēli, žēli pīkstējusi. Kāda sieviete rāva mašīnu malā un skrēja, lai mazo nesabrauktu. Un tuvumā esošo ceļmalu bradājusi, vai vēl kāds kaķēns zālē nekūņojas. Mazā Ceļotāja bija vienīgā.

Kāds Liepājas Pašvaldības policijas darbinieks sociālajos tīklos atzīst: «Pēc diviem nostrādātiem gadiem šajā darbā ir izveidojusies biezāka āda un nekas vairs nespēj pārsteigt. Ir redzēti visādi skati un satikti daudz un dažādi cilvēki, bet ir lietas, kuras nekad nesapratīšu. Šodien saņēmām info, ka uz A11 šosejas pie pieturas kaut kas zālē ir izmests un kustas. Aizbraucām, ieraudzījām. Vienkārši izmesti nomiršanai. Kaķēni. Apmēram 2 nedēļas veci, izsalkuši, kliedzoši un ar knapi atvērtām actiņām.»

Pašlaik patversmēs dara visu iespējamo, lai šādi, pa malu malām atrastie, mazulīši izdzīvotu, bet vai tas izdosies.