Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

INTERJERS: Saulains dzīvoklis ar terasi

BALTAS. Inese un Edgars vienojušies, ka sienas viesistabā būs baltas, jo tās var viegli papildināt ar akcentiem. «Mums patīk īstas lietas,» atklāj Edgars un norāda uz pamatīgo ēdamgaldu, krēsliem un pārējām mēbelēm, kas izgatavotas no akāciju koka. Inese uzsver, ka abiem ar vīru topā ir latviskas krāsas. Glezna ar sarkanajām magonēm uz balta fona atceļojusi no iepriekšējās mājvietas un zināmā mērā diktējusi krāsu izvēli šajā telpā. Lampu noskatījuši veikalā Elkor. Vaikuļi atklāj, ka mēbeles dzīvoklim pārsvarā iegādātas veikalā Kube mēbeles, kuras varot viegli sakomplektēt © F64

Rīdzinieku Ineses un Edgara Vaikuļu ģimene ar bērniem Robertu (7 gadi) un Agati (1 gads) vairāk nekā sešus gadus mitinās daudzdzīvokļu ēkas astotajā stāvā, trīsistabu dzīvoklī ar plašu terasi, no kuras var vērot brīnišķīgu saulrietu un galvaspilsētas panorāmu.

Pirms tam ģimene dzīvoja Rīgas centrā 39 m2 lielā dzīvoklī, kur visi logi bija vērsti uz iekšpagalmu un saule iespīdēja reti. «Tur mēs nodzīvojām septiņus gadus un ļoti noilgojāmies pēc saules. Vēlējāmies, lai jaunā mājvieta ir gaiša, saulaina un plaša. Ilgi to meklējām un, kad atnācām apskatīties šo dzīvokli, to uzreiz iemīlējām,» atceras Inese. Dzīvesbiedrs Edgars bilst, ka piedāvājums atbildis potenciālo iemītnieku prasībām un vēl bonusā nācis tas, ka netālu atrodas Mežaparks un tagad arī abu darbavietas.

Dzīvokli savā īpašumā ieguvuši 2009. gadā, kad Latvijā jau bija sākusies krīze. Pāris mēneši aizritējuši ar remontdarbiem, līdz varējuši pārcelties uz jauno mājokli. Viss dizains - mēbeļu, gaismekļu, arī krāsu un materiālu izvēle ir pašu saimnieku darba rezultāts. Tas liecina par Ineses un Edgara prasmi radīt funkcionālu un gaumīgu interjera vidi. «Mums abiem patīk šis process. Iekārtojot mājvietu, varējām sākt praktiski no nulles, no tā saucamās pelēkās apdares, un ļauties fantāzijai. Uz veikaliem izvēlēties nepieciešamo braucām, it kā dodoties ekspedīcijā,» secina dzīvokļa saimniece. Ģimenei svarīgi bijis pārcelties uz labiekārtoto mājokli tikai tad, kad visi darbi ir pabeigti.

Dzīvoklī ir vairākas mantu novietnes - trīs sienasskapji, garderobe un vēl lifta priekštelpa, ko varot izmantot dažādu sadzīves lietu uzglabāšanai. Edgars atzīst, ka tas atvieglo pūles dzīvokli vienmēr uzturēt kārtībā, un arī bērniem tiekot mācīts, ka katrai lietai mājā ir sava vieta. «Mēs mēģinām dzīvoklī uzturēt tādu kārtību, lai viss ir kā jauns,» atzīst Edgars. Vaikuļu ģimene neslēpj, ka tiekot lolots sapnis par māju, jo meitas Agates piedzimšana likusi izvērtēt - četru cilvēku ģimenei šī mājvieta tomēr kļūstot par mazu.