Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

IESKATIES: Aplikācijas, kas noderēs dārza darbos

© Publicitātes foto

Pēc garajiem aukstuma mēnešiem zeme beidzot kļūst siltāka un dabā plaukst koku pumpuri un pirmie ziedi. Pavasaris ir klāt un līdz ar to – aktīvi dārza darbi. Lai atvieglotu darbošanos vai vienkārši padarītu to interesantāku, Māja apkopoja deviņas ērtas un noderīgas aplikācijas dārza darbiem.

PLANTFILE PRO ir datu bāze, kurā apkopotas dekoratīvo un vietējo augu fotogrāfijas (vairāk nekā 3800 sugu un 6000 šķirņu), kas papildinātas ar informāciju par visbiežāk sastopamajiem kaitēkļiem un slimībām, kā arī to apkarošanas metodēm. Attēlus iespējams lejuplādēt vēlākai apskatei, kad nav pieejams interneta savienojums. Tas nozīmē, ka sekot informācijai var, arī rušinoties dārza. Un vēlāk, kad dati vairs nav aktuāli, tos iespējams izdzēst.

GARDROID radīta, lai atvieglotu augu audzēšanas apguvi iesācējiem, bet tāpat ir noderīga pieredzējušiem dārzniekiem, kas vēlas papildināt zināšanas, jo apkopo informāciju par dažādu šķirņu audzēšanas metodēm. Aplikācijā iekļauta informācija ar augiem piemērotiem sējas un novākšanas laikiem; noderīgi padomi par kopšanu utt.

PLANT DIARY ir noderīga steidzīgajiem, kuriem nepieciešami atgādinājumi ar dārzu saistītajiem darbiem, piemēram, augu apliešanai. Ievadot sev aktuālu informāciju, sistēma aprēķinās augam piemērojamo grafiku un ziņos par aktivitātēm, kas jāveic.

YUM GARDEN apvieno gan atgādinājumu par aktivitātēm, kas saistītas ar dārza darbiem, gan informāciju, kas jāņem vērā auga stādīšanas laikā. Šajā aplikācijā iespējams veidot pašam savu albumu, kurā apkopotas uzņemtās augu fotogrāfijas un novērojama dārza attīstība.

SOIL QUALITY izmēra augsnes pH līmeni; arī jebkuras ūdenī šķīstošās vielas. Lai izveidotu veselīgu un auglīgu dārzu, pH līmeņa apzināšana ir lietderīga, jo palīdz veidot izpratni par būtisku minerālvielu nepieciešamību.

LIKETHAT GARDEN-FLOWER SEARCH ir lielākais palīgs tiem, kas neatšķir puķu šķirnes, bet vēlas papildināt savas zināšanas vai uzzināt, kuri augi sastopami dārzā. Šī vizuālās meklēšanas aplikācija ļauj uzņemt attēlus, lai noteiktu fotografēto ziedu nosaukumus un noderīgu informāciju.

FRUIT GARDEN ir amerikāņu dārznieka radīta aplikācija, kurā viņš dalās ar noderīgu informāciju augļu koku kopšanā. Izvēloties konkrētu augļu koku, aplikācijā iespējams izlasīt visu, ko nepieciešams zināt – ko darīt, lai koks ražotu augļus, bet no kā izvairīties un ko nepieļaut audzēšanas laikā.

ID WEEDS būs labākais sabiedrotais, lai atpazītu nezāles un uzzinātu labākos veidus, kā atbrīvoties no tām uz visiem laikiem. Meklēšanas rīks atrod ne tikai pēc nosaukuma, bet arī apraksta, tāpēc, ja nezini nezāles nosaukumu, aplikācija to atradīs tavā vietā.

GROW YOUR OWN patiks iesācējiem, jo aplikācijā var reģistrēt visu, kas nupat iestādīts dārzā, un aplikācija sastādīs grafiku ar atgādinājumiem un padomiem par turpmākajiem dārza darbiem. Tāpat aplikācijā ir pieejama informācija par augu slimībām, kaitēkļiem, nezālēm un veidiem, kā tos vislabāk apkarot.