Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

CIEMOS: Dabiska un kompakta

INTERESANTS EFEKTS. Veidojot krāsojumu sienai, pie kuras atvēlēta vieta televizoram, izmantota pārtikas plēve, kas palīdz radīt nepieciešamo reljefu un finālā – interesantu un gaumīgu efektu. Mājoklī neiztrūkstošs ir kamīns omulībai un siltumam. Logi izvēlēti līdz grīdai, lai varētu baudīt skaisto dabas skatu, it īpaši vasarā © F64

Rīga TV24 producente Zane Apse ar dzīvesbiedru Rendiju, kurš darbojas auto jomā, un runci Kvartu apmēram pirms sešiem gadiem savas mājas izvēlējušies vietā, kas atrodas tālu no pilsētas kņadas, kur jaušama meža klātbūtne un vasarā dīķī kurkst vardes, traucējot baudīt saldu miegu. «Daudzi nemaz nezina, kur dzīvojam, un man pat patīk, ka esam it kā noslēpušies,» atzīst Zane.

Jaunā ģimene stāsta, ka agrāk šajā vietā visapkārt pleties mežs un purvs. Mājas saimniekiem nācies izrakt dīķi, izbūvēt iebraucamo ceļu, kura šeit neesot bijis, no Daugavas vesti akmeņi, tādējādi ieguldot labiekārtošanas procesā pamatīgu darbu. Savukārt mājas būvniecība noritējusi ātri – nepilna gada laikā tā bija gatava. «Iznāk, ka māja uzcelta uz uzbēruma. Vecākiem šeit bija liels zemes īpašums, ko sadalījām uz pusēm, otrā pusē saimnieko māsa,» stāsta Rendijs un piebilst, ka vēlējies, lai māja ir pēc iespējas dabiskāka un lai ir atšķirīga no citām. «Koka ēka ir tumši zilā krāsā, vasarā notiek dabisks process – no koka tek laukā dzelteni sveķi, kas sacietē un atgādina dzintaru,» atklāj Zane. Ģimene spriež, ka dzīvojamā daļa mājā neesot par lielu, tā esot kompakta. Izvēloties mājoklim krāsas, priekšroka dota gaišiem un zeltaini brūniem toņiem, kas iekļaujas skandināviskajā stilā veidotajā interjerā, kam raksturīga vienkāršība un lakoniskums. «Forši, ka pagaidām mums ir maz mantu. Cenšamies to arī ievērot, lai var brīvi elpot un lietas neatņem enerģiju,» teic Zane. Abi ar vīru esot sabiedriski, daudz laika pavada ārpus mājas, bet atgriežoties tā esot kā miera osta. Rendijs teic, ka viņi varot atļauties mājās skaļi dzīvot – pirmajā kāzu jubilejā esot sarīkojuši minisfestivālu, uz kuru uzaicinājuši dīdžeju.